Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κυβέρνηση Αιθιοπίας για τον Ολυμπιονίκη Λιλέσα: Θα έχει υποδοχή ήρωα

Ο Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε με τα χέρια στραυρωμένα στο Ρίο και κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέματα.

O αργυρός Ολυμπιονίκης Φέισα Λιλέσα θα τύχει αποθεωτικής υποδοχής στην Αιθιοπία όπως διευκρίνισε ο υπεύθυνος Τύπου της κυβέρνησης Γκετάτσιου Ρέντα, παρά τους φόβους του αθλητή μετά την απόφασή του να τερματίσει με τα χέρια σταυρωμένα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στη χώρα του.

Ο Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε με τα χέρια στραυρωμένα στο Ρίο και κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Αν και ο ίδιος εξέφρασε φόβους ακόμη και για τη ζωή του μετά από αυτή την πράξη προκαλώντας την αίσθηση της κοινής γνώμης, ο υπεύθυνος Τύπου της κυβέρνησης της χώρας, έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις.

«Θα τύχει υποδοχής ήρωα, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα για την πολιτική του στάση. Άλλωστε είναι ένας αθλητής που εξασφάλισε ένα ασημένιο μετάλλιο για την πατρίδα του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρέντα, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για την άφιξη του αθλητή ώστε να μην συγκεντρωθεί κόσμος στο αεροδρόμιο.

Ο Λιλέσα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε ότι το να διαμαρτύρεσαι στην Αιθιοπία είναι «πολύ επικίνδυνο» και πρόσθεσε: «Η Ορόμο είναι η φυλή μου. Οι συγγενείς μου είναι στη φυλακή και αν μιλήσουν για δημοκρατικά δικαιώματα θα τους σκοτώσουν». Αξίζει να σημειωθεί ότι το EBC, το τηλεοπτικό δίκτυο της Αιθιοπίας δεν μετέδωσε ποτέ τις εικόνες του Λιλέσα στη διάρκεια του τερματισμού.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x