Θαλάσσια Σπορ

«Κυνηγούν» το Λονδίνο οι ιστιοπλόοι

Ανοδική πορεία έχει το ελληνικό δίδυμο της ιστιοπλοΐας, Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας Σταρ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ιέρ της Γαλλίας.

Ανοδική πορεία έχει το ελληνικό δίδυμο της ιστιοπλοΐας, Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας Σταρ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ιέρ της Γαλλίας.

Μετά την 3η ιστιοδρομία, όπου κατέλαβαν την 9η θέση, οι δύο Έλληνες ανέβηκαν στην 16η θέση με 54 βαθμούς, ανάμεσα σε 72 σκάφη που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο. Παράλληλα, στην ειδική βαθμολογία των χωρών που διεκδικούν την Ολυμπιακή πρόκριση στο Λονδίνο, η Ελλάδα παραμένει στην 6η θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν: 5η η Νέα Ζηλανδία (31βαθμούς), 4η η Δανία (35), 3η η Ισπανία (37), 2η η Αυστρία (47) και 1η η Κροατία (48).

Οι 4 πρώτες ομάδες της κατάταξης είναι οι προνομιούχες, αφού παίρνουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Στο άλλο ελληνικό σκάφος που μας εκπροσωπεί στο Παγκόσμιο της Γαλλίας, με τους Γιώργο Βογιατζή και Στέλιο Κυριακίδη είναι 52ο με 151 βαθμούς. Στο Ζαντάρ της Κροατίας διεξάγεται ταυτόχρονα το Παγκόσμιο της κατηγορίας 49er κι εκεί οι ιστιοπλόοι μας, Δήμου Δ. και Πατενιώτης Μ. μετά από τις 3 πρώτες ιστιοδρομίες (4, 9 και 11) βρίσκονται στην 20η θέση της γενικής βαθμολογίας, ανάμεσα σε 74αγωνιζόμενα σκάφη και η Ελλάδα ως χώρα κατατάσσεται 4η, δηλαδή μέσα στις ομάδες που παίρνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σ’ αυτήν την κατηγορία.

Το σκάφος των ΠΣ. Σωτηρίου και Α. Παναγιωτίδη είναι 60ο. Επίσης, ο Βαγγέλης Χειμώνας, που αγωνίζεται στην κατηγορία Laser Std, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπίλτενχαγκεν της Γερμανίας, είναι 23ος με 88 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση 8 ιστιοδρομιών.

Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x