Επικαιρότητα

Κύπρος: Αρση ασυλίας σε βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος για υπερβολική ταχύτητα

Ομόφωνα αποφάνθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Ομόφωνα αποφάνθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Την αίτηση άρσης της ασυλίας καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης «ώστε να καταστεί δυνατή η ποινική δίωξη του σε σχέση με πρόσφατες σοβαρές εναντίον του καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις».

Από τη μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων που ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας «προέκυψε η ύπαρξη πολύ μεγάλου αριθμού καταδικών και εξώδικων καταγγελιών εναντίον του βουλευτού, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα, μεταξύ άλλων με 141, 170 και 191 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Περαιτέρω, από τις σχετικές αστυνομικές καταθέσεις, προέκυψε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο ίδιος βουλευτής επέδειξε απρεπή συμπεριφορά έναντι των αστυνομικών οργάνων, επικαλούμενος τη βουλευτική του ασυλία, όταν επληροφορείτο ότι θα εκαταγγέλλετο». Εναντίον του κ. Θεμιστοκέλους θα ασκηθεί ποινική δίωξη και θα δικαστεί για τις τροχαίες παραβάσεις. Η απόφαση του Δικαστηρίου δυνατόν να επηρεάσει την συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x