Επικαιρότητα

Κύπρος: Φυλάκιση ενός έτους σε αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν κρατούμενο

Δεκάδες συνάδελφοι τους προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στους δικαστές με εκδηλώσεις συμπαράστασης.

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα περάσουν έναν χρόνο δύο Κύπριοι αστυνομικοί οι οποίοι ξυλοκόπησαν κρατούμενο στα κρατητήρια. Οι δύο άντρες καταδικάστηκαν σήμερα από το δικαστήριο Πάφου παρά το γεγονός ότι δεκάδες συνάδελφοι τους προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στους δικαστές με εκδηλώσεις συμπαράστασης.

Οι αστυνομικοί Παναγιώτης Ηρακλέους και Κάρλος Ντεκεμερτζιάν καταγράφηκαν από τις κάμερες των κρατητηρίων να εισέρχονται στο κελί ομογενή από τη Γεωργία και χωρίς καμία πρόκληση από τον κρατούμενο να τον ξυλοκοπούν.

Οι δύο αστυνομικοί ουσιαστικά είχαν αναλάβει να «καθαρίσουν» γιατί ο κρατούμενος σε προγενέστερο στάδιο είχε επιτεθεί σε συνάδελφο τους και τον είχε τραυματίσει. Αξιωματικός της αστυνομίας έδωσε οδηγίες στους δύο αστυνομικούς να πάνε στα κρατητήρια και να «λιώσουν» τον αλλοδαπό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο αξιωματικός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να υπερασπίσει τους δύο αστυνομικούς και δεν ανέλαβε την ευθύνη της εντολής που τους είχε δώσει. Επίσης από τη πλευρά τους οι δύο αστυνομικοί δεν ανέφεραν ότι είχαν πάρει διαταγές.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους στις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x