Επικαιρότητα

Κύπρος: Το ΑΚΕΛ ζητά να «κοπεί» η εκπομπή με τις δηλώσεις Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες

«Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο», δηλώνει στο επίμαχο σόου ο τραγουδιστής

Μέσω ανακοίνωσής του το ΑΚΕΛ ζητά την ακύρωση της προβολής της εκπομπής ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ του ΡΙΚ, λόγω των ακραίων απόψεων του τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη, για τους πρόσφυγες.

«Οι ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές του καλλιτέχνη Νότη Σφακιανάκη για τους σύριους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όπως αυτές έχουν ήδη προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούν μια βάναυση πρόκληση για τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα και αρχές του λαού μας», λέει η ανακοίνωση.

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός», προθέτει, «έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες, το ΡΙΚ επιλέγει να παρουσιάσει ένα ελληνόφωνο καλλιτέχνη, που με το λόγο του υποκινεί το μίσος και τη βία».

«Το ΑΚΕΛ καλεί έστω και την υστάτη το ΡΙΚ όπως ακυρώσει την προβολή της εκπομπής, σεβόμενο μεταξύ άλλων την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης απέναντι στο ρατσιστικό λόγο. Ο ρατσισμός, εξορισμού, είναι εχθρός και της δημοκρατίας και της ελευθερίας», καταλήγει.

Η εκπομπή ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ, με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μεταδίδεται σε εβδομαδιαία βάση από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου, με φιλοξενούμενους καταξιωμένους ανθρώπους, κυρίως Έλληνες και Κύπριους, από τον χώρο της τέχνης των γραμμάτων, του θεάματος, αλλά και της πολιτικής.

Η συγκεκριμένη εκπομπή με τον Νότη Σφακιανάκη είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ, στις 21:30.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x