Στίβος

Κώστας Δουβαλίδης: «Να βγει η κούρσα και γιατί όχι ημιτελικό»

Ο Γρηγόρης Ποζιός συνάντησε τον Κώστα Δουβαλίδη και ο Δραμινός αθλητής μίλησε στο sport-fm.gr για την 4η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και τους "ρούκις" στην ελληνική αποστολή.

Να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θέλει ο Κώστας Δουβαλίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ και να διεκδικήσει μια θέση στον ημιτελικό.

Ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr, Γρηγόρης Ποζιός συνάντησε τον Έλληνα πρωταθλητή λίγες ώρες πριν τον προκριματικό των 60μ. με εμπόδια και εκείνος δεν έκρυψε τη χαρά του για την 4η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου. Ακόμα τόνισε την μεγάλη συγκέντρωση που δείχνουν οι νεαροί της Ελληνικής αποστολής στην πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Δουβαλίδης στον απεσταλμένο του ΣΠΟΡ FM, Γρηγόρη Ποζιό:

Στόχος σου είναι η συμμετοχή στον ημιτελικό των 60μ. με εμπόδια;

«Πρώτος στόχος είναι να τελειώσω την κούρσα καλά, χωρίς κάποιο πρόβλημα, γιατί είχα ένα θεματάκι το οποίο με ταλαιπώρησε πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τώρα από εκεί και πέρα θα δούμε. Αν ήμουν σε καλή κατάσταση, όχι οτι δεν είμαι απλά αν είχα τελειώσει την προετοιμασία μου χωρίς κάποιο πρόβλημα, θα έλεγα οτι πάμε για τον ημιτελικό και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Τώρα είναι λίγο ανοιχτά τα πράγματα, γιατί δεν έχω πολλές προπονήσεις στα πόδια μου λόγω του προβλήματος. Παρόλα αυτά βλέπω οτι πατάω καλά και ευελπιστώ να μπορέσω να τρέξω και καλά στον αγώνα».

Εσύ με τι θα είσαι ικανοποιημένος, πέρα από το να τελειώσεις τον αγώνα καλά;

«Με μια επίδοση κάτω από 7,70 και όσο βγει. Τα δεδομένα και τα στοιχεία που πήραμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν για πολύ καλύτερο χρόνο. Βέβαια όλα αυτά δεν λένε τίποτα, το θέμα είναι τι θα βγει στον αγώνα. Πιστεύω όμως οτι θα πάει καλά».

Πως είναι να συμμετέχεις για 4η φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου;

«Δεν έχω άγχος, το έχω απορρίψει εδώ και αρκετό διάστημα. Χαίρομαι που είμαι εδώ σε μια 4η διοργάνωση, πόσο μάλλον όταν είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περισσότερο το διασκεδάζω αθλητικά. Χαίρομαι την κάθε στιγμή, κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μια τέτοια διοργάνωση και το κυριότερο για μένα είναι οτι μου δίνεται η δυνατότητα να πάρω μέρος σε αγώνες υψηλού επιπέδου και με αθλητές παγκόσμιας κλάσης και να συναγωνιστώ μαζί τους και χαίρομαι που το ζω».

Σε σχέση με τους μικρότερους που είναι η πρώτη τους φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ως μεγάλος τους προσέχεις κλπ.;

«Όχι καθόλου,πιο πολύ μπορώ να πω οτι γίνομαι και εγώ μικρό παιδί και έρχομαι στη δικιά τους ηλικία και χαιρόμαστε την κάθε στιγμή μαζί. Δεν θεωρώ οτι είμαι από τους πιο παλιούς της ομάδας, είναι και άλλα παιδιά, και ο Κώστας ο Φιλλιπίδης μαζί ».

Συμβουλές ζητάνε οι μικρότεροι;

«Η αλήθεια είναι οτι δεν έχουν ζητήσει. Ίσως επειδή πλησιάζω και εγώ την ηλικία τους δεν τους περνά από το μυαλό να ρωτήσουν. Βέβαια τα παιδιά είναι σε μια δικιά τους διοργάνωση, προσπαθούν να χτίσουν και αυτά το δικό τους "είναι" μέσα σε αυτούς τους αγώνες και προσπαθούν να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουν να κάνουνε. Τα περισσότερα παιδιά έχουν εμπειρίες και από μίτινγκς του εξωτερικού οπότε ξέρουν την διαδικασία. Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όμως είναι πολύ διαφορετικό, τα παιδιά όμως είναι πολύ συγκροτημένα και είναι έτοιμα να μπούνε σε αυτούς τους αγώνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x