Η εκδήλωση διεξήχθη με την παρουσία των Προκόπη Παυλόπουλου, Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, όπως και προσωπικοτήτων της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν, μαζί με τους προπονητές τους, όσοι πήραν χρυσά μετάλλια στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα του 2018 και ήταν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου.

Επίσης, βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες, ήτοι οι Ελίνα Τζένγκο, Μαρία Μπούρμπου-Χριστίνα Κυρίδου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Σάββας Θώμογλου, Φανή Τζέλη, Ολγα Φιάσκα και Αντωνία Σακελλαρίδου.

Τιμήθηκαν και οι Άννα Κορακάκη, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Μαρία Μπόζη-Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Βασιλεία Καραχάλιου, που εξασφάλισαν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Γιάνεζ Κοτσίλιανιτς, ο οποίος βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο. Επίσης, η Επιτροπή βράβευσε τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Το βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής IOC Trophy 2018 με θέμα: «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» απονεμήθηκε στον Δρ. Στέφανο Χανδακά.

Το βραβείο Αριστείας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» πήραν η Βούλα Πατουλίδου και ο Ιωάννης Παπαδογιαννάκης, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, απονεμήθηκε τιμητικό έπαθλο στην πρωταθλήτρια της γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση, που αποχώρησε το 2018 από την ενεργό δράση.

Στην τελετή βραβεύσεων της ΕΟΕ παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Αμάρ Ανταντί, ο Γενικός Γραμματέας, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Δημήτρης Κουτσούμπας, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή (Ν.Δ.), Χαρά Κεφαλίδου (KΙΝ.ΑΛ.), Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι), Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων), ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Ακόμα ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α., Γιώργος Αλικάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσης Κοδέλλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιώργος Ανδρεάδης, η χορογράφος των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου, η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης και πολλά μέλη της ΕΟΕ.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ