Επικαιρότητα

Λεβέντης: Ξέρω 11 βουλευτές αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιους εννοεί

Μετά το ναυάγιο για συναίνεση στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, επανέρχεται το ζήτημα της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης.

Μετά το ναυάγιο για συναίνεση στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, επανέρχεται το ζήτημα της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης.

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να υποστηρίζουν πως δεν φοβούνται διαρροές από τους 153 κυβερνητικούς βουλευτές, ωστόσο ένα νέο αντάρτικο δεν φαντάζει απίθανο.

Λεβέντης: Ξέρω 11 βουλευτές αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε πως έχει πληροφορίες για 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Μάλιστα, ανέφερε ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53». Βέβαια, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων δεν «φωτογράφισε» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Απλώς στάθηκε στον αριθμό 11 και σε μία ομάδα («53») εντός του ΣΥΡΙΖΑ που μετά τη διάσπαση με τους λαφαζανικούς ανέλαβε την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκουν ούτε τρεις που διαφωνούν
Στην Κουμουνδούρου και το Μαξίμου, πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχούν από τα λεγόμενα του Βασίλη Λεβέντη και υποστηρίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν 11 βουλευτές οι οποίοι θα κάνουν αντάρτικο στην κυβέρνηση, όσο και αν διαφωνούν με τις αποφάσεις για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα λέγεται πως ακόμα και στην ακραία περίπτωση που υπάρξουν διαφωνούντες με το κυβερνητικό σχέδιο, αυτοί δεν θα είναι πάνω από 2-3. Μάλιστα τα ονόματά τους είχαν ακουστεί (χλιαρά βέβαια) και κατά την τελευταία ψηφοφορία υπήρχε μία υποψία διαφωνίας, η οποία όμως δεν επαληθεύτηκε.

Ξεκάθαρο μήνυμα από το Μαξίμου στην ΚΟ
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στη 1.30 το μεσημέρι και θα ξεκινήσει με την ομιλία του.

Ενόψει και των κρίσιμων ψηφοφοριών, στόχος της ηγεσίας είναι να αποσταλεί μήνυμα προς τους βουλευτές πως στην περίπτωση που ορισμένοι καταψηφίσουν, θα έχουν και την ευθύνη για τα όσα... δυσάρεστα θα ακολουθήσουν.

Με το σκεπτικό ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να συζητήσει σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x