Βόλεϊ

Λέει… αντίο ο Ντάντε

Τους τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα ετοιμάζεται να βάλει ο Βραζιλιάνος θρύλος του βόλεϊ, Ντάντε Αμαράλ

Την μεγάλη απόφαση να πει αντίο στη δράση πήρε ο 37χρονος ακραίος, Ντάντε Αμαράλ, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο άθλημα.

Ο Ντάντε πέρασε τέσσερα χρόνια από την σπουδαία καριέρα του στα μέρη μας, τρεις σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού(2005-08), όπου κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, ένα σουπερ καπ και την 3η θέση στο φάιναλ φορ του Top teams cup στη Μαγιόρκα (2006). Τη σεζόν 2016-17 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Σε εθνικό επίπεδο έσπασε τα κοντέρ, καθώς αγωνίστηκε για 15 χρόνια στην εθνική Βραζιλίας κατακτώντας κυριολεκτικά τα πάντα… Συγκεκριμένα, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, 11 παγκόσμιους τίτλους, τέσσερα πρωταθλήματα Ν.Αμερικής, δύο Κόπα Αμέρικα κι ακόμη ένα χρυσό στους Παναμερικανικούς.

Ο Ντάντε που αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στη Βούνβιτς Ταουμπατέ της πατρίδας του, θα δώσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας, όπου θα εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x