Επικαιρότητα

Λεπέν: Μπορεί να μην κατέβω ως υποψήφια με το «Εθνικό Μέτωπο» στις εκλογές του 2022

Η θυγατέρα του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ήττα του κόμματός της στις προεδρικές εκλογές

Και όμως!

Η Μαρίν Λεπέν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι άλλος υποψήφιος με το ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" στις εκλογές του 2022 και όχι η ίδια.

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία, η θυγατέρα του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ήττα του κόμματός της στις προεδρικές εκλογές, όπως δήλωσε στα γαλλικά δiκτυα - RTL, Le Figaro και LCI.

Η ίδια, υποστήριξε επίσης πως, το γαλλικό "Εθνικό Μέτωπο" βρίσκεται σε αναζήτηση πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας, ύστερα από τις ήττες σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και την αυτονόμηση του στενού της συνεργάτη-και δηλωμένου ομοφυλόφιλου- Φλοριάν Φιλιπό.

Έτσι, τα μέλη του κόμματος έλαβαν στις αρχές της εβδομάδας ερωτηματολόγιο 80 ερωτήσεων, στο προοίμιο του οποίου η Μαρίν Λεπέν αναφέρει: "Ο πολιτικός μας σχηματισμός πρέπει να εξελιχθεί, να προσαρμοστεί στη νέα εκλογική δυναμική, να προετοιμαστεί να αναλάβει πολύ σύντομα την άσκηση της εξουσίας". Τα μέλη έχουν διορία έως την 1η Δεκεμβρίου για να απαντήσουν στις ερωτήσεις, που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: το «προφίλ» των μελών, η οργάνωση του κόμματος και οι βασικές του ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Μεταξύ των ερωτήσεων, τα μέλη του "Εθνικού Μετώπου" καλούνται να αποφασίσουν την ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος του κόμματος και να εγκρίνουν την έξοδο από το ευρώ, ένα "καυτό" ζήτημα, ικανό να διχάσει τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού σχηματισμού.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x