Γενικά

Λεωνίδης στον ΣΠΟΡ FM για Σουλεϊμάνογλου: «Είχε πάθη και δεν άκουγε κανέναν»

Στα μεγάλα πάθη του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, που έφεραν τον πρόωρο χαμό του, στάθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Βαλέριος Λεωνίδης. «Ήταν χρέος μου να αποχαιρετήσω τον φίλο μου» δήλωσε.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Βαλέριος Λεωνίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον σπουδαίο, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο αργυρός ολυμπιονίκης της Ατλάντα, απαντώντας στα κακόβουλα σχόλια, τόνισε πως ήταν χρέος του να τιμήσει τον καλό του φίλο και για αυτό μάλιστα βρέθηκε στην κηδεία του, αποτίοντας φόρο τιμής στον «Ηρακλή τσέπης».

Παράλληλα, τόνισε πως τον Τούρκο ολυμπιονίκη «έφαγαν» τα πάθη του, αφού δεν άκουγε κανέναν και δεν έβαλε μυαλό ούτε μετά την πρώτη περιπέτεια της υγείας του το 2010.

Όσον αφορά την μεταξύ του σχέση, ο Βαλέριος Λεωνίδης θυμήθηκε τον μεγάλο αγώνα τους στη Ατλάντα το 1996 που θεωρήθηκε ο κορυφαίος του αθλήματος, στον οποίο ο Σουλεϊμάνογλου του είχε ψιθυρίσει πριν την απονομή, ότι οι δυο τους είναι η κορυφαίοι!

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαλέριος Λεωνίδης στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τον τρόπο που τον τίμησε : «Δεν έχω διαβάσει κανένα σχόλιο. Είναι απλό το γιατί τον τίμησα έτσι τον Ναΐμ. Ήταν τιμή μου να βρεθώ εκεί και να χαιρετήσω τον φίλο μου. Δεν με απασχολούν τα κακόβουλα σχόλια. Για μένα ήταν απλά ο φίλος μου και δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Πήγα να χαιρετήσω έναν άνθρωπο που εκτιμούσα και σεβόμουν. Είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ όλα».

Για την τον θάνατο του Ναίμ Σουλεϊμάνογλου: «Δεν ήρθε ξαφνικά ο θάνατος του Ναΐμ. Πριν από επτά χρόνια είχε μια περιπέτεια με την υγεία του. Είχε πέσει σε κώμα και τότε που τον είχα συναντήσει με άλλους συναθλητές μας στην Αντάλια και συζητούσαμε για την υγεία του του είχα πει κάποια πράγματα. Είχε κάποιες κακές συνήθειες και αυτό του έκανε κακό. Μάθαινα για εκείνον όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πήρε το μήνυμα το 2010 όταν είχε την πρώτη περιπέτεια και δεν σταμάτησε ποτέ την κακή ζωή. Προσπάθησα να του πω ανοικτά μερικά πράγματα, του έλεγα τι είναι αυτά που κάνεις, σε αγαπάει ο κόσμος, έχεις δόξα, ασχολείσαι με βλακείες, αλλά δεν άκουγε. Μέχρι και με τον αδερφό του μίλαγα για να τον προσέχουν, αλλά ο Ναίμ δεν άκουγε κανέναν. Κανείς δεν μπορούσε να τον κάνει καλά»

Για τον μεγάλο αγώνα στην Ατλάντα το 1996: «Είχαμε έρθει κοντά πριν την Ατλάντα. Ουσιαστικά γίναμε φίλοι από το 1994. Μετά τους αγώνες κάναμε παρέα, λέγαμε διάφορα. Ήμασταν χρόνια φίλοι. Του είχα πει τότε το 1996 στο αυτί πριν την απονομή ότι είναι ο καλύτερος και μου είχε απαντήσει... όχι Βαλέριε, εμείς οι δύο είμαστε οι καλύτεροι. Τώρα που πήγα στην κηδεία, όλος ο κόσμος έδειχνε σεβασμό στον Ναΐμ, αλλά και εμένα με είχαν ψηλά. Έλεγαν, ότι δεν υπήρχε συζήτηση στην οποία δεν αναφερόταν στο όνομα μου. Πάντα με θυμόταν και αυτό είναι μια απόδειξη, ότι έκανα απλά μια ανθρώπινη κίνηση».

Για το φαινόμενο Σουλεϊμάνογλου: «Το ύψος του τον βοηθούσε. Είχε όλο το πακέτο. Και ψυχικό και σωματικό. Ήταν γεννημένος για αυτό το άθλημα. Ήταν ο θρύλος του παγκόσμιου στερεώματος στην άρση βαρών. Δεν είχε σηκώσει απλά τρεις φορές το βάρος του, αλλά και επιπλέον 10 κιλά. Δεν νομίζω να δούμε ποτέ κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε κατηγορία».

Για τη ξεχωριστή στιγμή από τις μονομαχίες τους: «Πολλά θυμάμαι. Πολλούς αγώνες. Μαζί του όλες ήταν ενδιαφέρουσες. Το 1996 ο αγώνας μας ήταν συγκλονιστικός στο τεχνικό κομμάτι. Έκανε όσα έκανε γιατί είχε ανταγωνισμό και έπαιζα και εγώ ρόλο σε αυτό. Τον στρίμωξα τότε και τον δυσκόλεψα και αυτό το παραδεχόταν και ο ίδιος»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x