Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Λίβερπουλ - Μαν. Γιουνάιτεντ: Σε τέτοια ματς η κόντρα είναι αιώνια και η φόρμα παροδική!

Ήταν είναι και θα παραμείνει για πάρα πολλά χρόνια, το κορυφαίο παιχνίδι στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ήταν είναι και θα παραμείνει για πάρα πολλά χρόνια, το κορυφαίο παιχνίδι στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Όσους τίτλους και αν πάρει η Σίτι και η Τσέλσι όσο βελτιωμένες και αν εμφανιστούν Άρσεναλ και Τότεναμ οι δύο ομάδες που θα σημαδεύουν με την παρουσία τους διαχρονικά το τι σημαίνει ποδόσφαιρο στην Αγγλία θα είναι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή το ανάποδο αν θέλετε.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που όλες αυτές τις μέρες βρέθηκε στην έδρα των “κόκκινων” και πήγε και μέχρι το Ολντ Τράφορντ για να οσμιστεί, πως νιώθουν οι φίλοι των δύο αυτών ομάδων πριν την τεράστια κόντρα.

Ξεκινάω πάνω απ’ όλα με μία ευχή. Το παιχνίδι αυτής της Κυριακής να είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα, τα οποία έληξαν χωρίς τέρματα και στα οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επιθυμία του Μουρίνιο η ομάδα του να μην αφήσει χώρους αδιαφορώντας για το αν θα επιτεθεί φτάνει να μην δεχόταν γκολ. Έτσι μας προέκυψαν δύο κολλητά 0-0 όταν τόσα είχαμε στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Άνφιλντ από το 1972 μέχρι πρόπερσι!

Η Λίβερπουλ δεν έχει νικήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Μάρτιο του 2014. Εκείνο το ματς ήταν μέσα στο Ολντ Τράφορντ και η ομάδα τότε του Μπρένταν Ρότζερς είχε νικήσει με 3-0 αφού έχασε και πέναλτι ο Τζεραρντ. Για να βρει κανείς την τελευταία επικράτηση στο Άνφιλντ για τους “κόκκινους” πρέπει να πάει στο Σεπτέμβρη του 2013 όταν με κεφαλιά του Στάριτζ, η Λίβερπουλ είχε νικήσει με 1-0. Και μόνο αυτό επεξηγεί πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος για την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος κάθε φορά που αντιμετωπίζει την αιώνια εχθρό της με την οποία ποτέ δεν ξεμπλέκει εύκολα η Λίβερπουλ ακόμα και στις πολύ μεγάλες μέρες της.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x