Fight Club - Στα χαρακώματα

Λόγια σταράτα, vol. VIII: Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προτιμάει τους Ρωμαίους από τον Αστερίξ.

Πρόκειται όντως για τον άνθρωπο που θα εφαρμόσει το δόγμα «Νόμος και τάξη» μέχρι τέλους ή μήπως η «επιλεκτική του ευαισθησία» αποκαλύπτει έναν υπουργό δεμένο στο άρμα σκοτεινών και δόλιων συμφερόντων; Ο ίδιος, μια φορά, δεν σκοπεύει να κρυφτεί πίσω από τον πολιτικό του θώκο και απαντάει σε όλα με το χέρι στην καρδιά.

-Κ. υπουργέ, καλησπέρα. Έχοντας πάρει πλέον μια σχετική χρονική απόσταση από τα γεγονότα, πιστεύετε ακόμα ότι η απόφαση της αστυνομίας να σπάσει πόρτες στην Ιερισσό για να προβεί σε συλλήψεις ήταν η δέουσα;
-Αφού δεν άνοιγαν οι ύποπτοι! Λες και δεν ξέραμε ότι είναι μέσα! Και πόρτες χτυπήσαμε και κουδούνια και τα πάντα όλα! Νόμιζαν τα πουλάκια μου ότι θα ξέφευγαν επειδή ήταν τρεις τα χαράματα. Αμ δε... Καλησπέρα επι τη ευκαιρία, συγνώμη που ξεχάστηκα αλλά συγχύστηκα.
-Απάντησε κανένας στους αστυνομικούς όταν χτύπαγαν τα κουδούνια;
-Ναι, κάποιοι. Ρωτάγαν «ποιος είναι;» και τα παιδιά απάντησαν «ο γαλατάς». Και μετά αυτοί είπαν «σιγά μην είσαι ο γαλατάς, αυτόν τον περιμένουμε το πρωί» κι ότι «δημοκρατία είναι να σου χτυπάνε την πόρτα στις 6 και να είναι όντως ο γαλατάς» και κάτι τέτοια επαναστατικά. Ε, τι περιμένατε να κάνουμε κι εμείς; Δείξαμε πυγμή και αποφασιστικότητα, όπως αρμόζει σε μια συντεταγμένη πολιτεία που εφαρμόζει τον νόμο.
-Ναι, κάπως έτσι το είπε κι ο «αυτοφωράκιας» σας, ο Άδωνις. Ότι, λέει «η βουλή ψηφίζει, το κράτος εφαρμόζει και οι πολίτες υπακούν».
-Δεν μιλάτε όμορφα, δεν μιλάτε ωραία για τον αγαπητό βουλευτή της συμπολίτευσης. Μήπως θα επιθυμούσατε λίγο photoshop δημοτικού να έρθετε να γίνετε «σένιος», ε; Μήπως είστε κι εσείς απ’ αυτούς που γουστάρουν τη λογική των γαλατικών χωριών;
-Αυτό δεν έχει σημασία για την κουβέντα μας τόσο, όσο η πρόσφατη δήλωσή σας στο Mega ότι «Εάν οποιαδήποτε κοινότητα, χωριό ή κωμόπολη στην Ελλάδα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και να εφαρμόσει δικό του Σύνταγμα, δικό του δίκαιο ή την αυτοδικία ως κανόνα ζωής, αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Εξηγημένες κουβέντες. Δεν πρόκειται να περάσει». Τι σκοπεύετε να κάνετε δηλαδή;
-Νομίζω το έχετε πάρει πρέφα ήδη. Όσα αστυνομικά τμήματα και να καούν, το φρόνημα των αντρών μας παραμένει υψηλό και άρα η καταστολή κάθε έκνομης ή/και αντικυβερνητικής δραστηριότητας καθώς και οι ανθρωπιστικές επιδρομές θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί. Αν φτάσουμε στα άκρα μάλιστα, θα επιβάλλουμε ένα δημοκρατικό curfew και -ας πούμε κατά τις 11 το βράδυ- άπαντες θα είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στα σπίτια τους για καταμέτρηση.
-Πολύ ενδιαφέρον... Μετά το πέρας της καταμέτρησης θα σαλπίζει και σιωπητήριο;
-Μη ρίχνετε το επίπεδο με φαιδρότητες... γιατί δεν μπορείτε να παραμείνετε σοβαρός όπως εγώ;

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x