Χάντμπολ

Λύγισε από την Νορβηγία η Ελλάδα

Πάλεψε στα ίσια την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Νεανίδων

Με την συμπαράσταση 1.000 φιλάθλων στο κλειστό γυμναστήριο Μύρινας «Νίκος Σαμαράς», η Εθνική Νεανίδων… κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Νορβηγία, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες με 23-16 για τα προκριματικά του EURO 2017.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση αμυντικά με κορυφαία την τερματοφύλακα Αλίκη Μακρή και περιόρισε τα ατού της Νορβηγίας.
Σε όλο το ματς ήταν κοντά στο σκορ με την διαφορά να κυμαίνεται στα 3-4 γκολ. Προς το τέλος που επήλθε και η κόπωση η… ψαλίδα άνοιξε με την Νορβηγία να φτάνει στην νίκη- πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.
Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική για δεύτερο παιχνίδι και αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν το φινάλε, ενώ όλα είχαν κριθεί, οι φίλαθλοι τραγουδούσαν τον Εθνικό μας ύμνο σε μία ανατριχιαστική στιγμή που δεν θα ξεχάσει κανείς που βρέθηκε στο γήπεδο.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 23-16
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-1, 5-3, 7-4, 9-5, 11-7 (ημχ.), 11-8, 16-12, 17-13, 20-14, 20-15, 23-16
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Φιν Γκαμπριέλσεν):
Γκρόνλουντ, Όλσεν 2, Χόβλαντ 1, Μπέργκουμ 4, Ιντελχους, Έλλερτσεν 7, Χούσε 1, Στρένγκενες 2, Φάγκερειμ, Λουντ 3, Χόελ, Σίβερουντ, Νταλ, Ρέισταντ 2, Γκαμπριέλσεν 1, Λούντεμπο.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέξανδρος Ταρινίδης): Μακρή, Στεφανίδου 2, Λούρη 5, Αμανατίδου 1, Σελεμίδου, Διακογιάννη, Τροχίδου, Ανδρίτσου 3, Καραβέλη, Μαυροπούλου, Καλμουκίδου 1, Μανιά 3, Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου 1, Παναγιωτίδου, Ζηνωνίδου.
Διαιτητές: Λόντσαρ Ν.- Λόντσαρ Ζ. (Κροατία), Παρατηρητής: Σαββίδης (Κύπρος), Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: 2/2-5/6

Βαθμολογία (σε δύο ματς)
1. Νορβηγία 4
2. Ελλάδα 2
3. Τουρκία 0


Η συνέντευξη Τύπου

Φιν Γκαμπρίελσεν (προπονήτρια Νορβηγίας): «Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η ελληνική ομάδα έπαιξε πολύ καλά και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Είδαμε το παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία και εντυπωσιαστήκαμε από την ενέργεια της ελληνικής ομάδας και την διάρκεια που είχε. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αμυντική λειτουργία, δεχθήκαμε μόλις 16 γκολ. Στην επίθεση από την άλλη πλευρά δεν είχαμε καλή απόδοση. Είμαστε ωστόσο ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και φυσικά την πρόκριση».

Αλέξανδρος Ταρινίδης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Πιστεύω ότι έγινε πολύ καλό παιχνίδι ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Θέλαμε να δώσουμε στα κορίτσια ένα κίνητρο και να κοιτάξουμε στα μάτια την Νορβηγία, πιστεύω τα καταφέραμε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όλα τα κορίτσια έδωσαν το 100%. Έπαιξαν μέσα σε ένα 24ωρο δύο παιχνίδια. Τις αξίζουν συγχαρητήρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον Μενέλαο Δανήλο, τους συντονιστές Εθνικών ομάδων Γυναικών Χρήστο Τζουβάρα, Γρηγορία Γκόλια. Με υπομονή και πολλή δουλειά πιστεύω κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να αγγίξουμε το όνειρο μιας πρόκρισης, που τώρα φαντάζει μακρινό. Συγχαρητήρια στην Νορβηγία είναι πολλά βήματα μπροστά από εμάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στον κόσμο της Λήμνου για όλη την βοήθεια και την στήριξη».

Λίνε Έλλερτσεν (αθλήτρια Νορβηγίας): «Ήταν ένα σκληρό ματς. Η Ελλάδα δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Κατερίνα Μανιά (αθλήτρια Εθνικής Ελλάδος): «Συγχαρητήρια στην Νορβηγία, είναι μια πολύ καλή ομάδα και άξιζε την πρόκριση. Εμείς ήμασταν κοντά στο σκορ σε όλο το ματς. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να κοντράρουμε την Νορβηγία. Δώσαμε ότι είχαμε, δεν παρατήσαμε ποτέ το ματς, πιστέψαμε στη νίκη. Ευχαριστούμε για την στήριξη όλες αυτές τις ημέρες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x