Τένις

Λύγισε από τον θρυλικό Φέντερερ ο Τσιτσιπάς

Αυτή τη φορά νίκησε η εμπειρία! Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Ντουμπάι και πήρε τον 100ό τίτλο του, σε μια σπουδαία εβδομάδα και για τον Έλληνα πρωταθλητή

Δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά η ονειρική εβδομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά, που μπήκε για πρώτη φορά στη δεκάδα της κορυφαίας κατάταξης, όμως «λύγισε» στον τελικό του Ντουμπάι από τον πολύπειρο Ρότζερ Φέντερερ.

Σε ένα ματς που γράφτηκε ιστορία, ο Ελβετός νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) και κατέκτησε τον εκατοστό τίτλο της καριέρας του και όγδοο στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Επιπλέον, πήρε το αίμα του πίσω από την ήττα που είχε υποστεί από τον 20χρονο στον τέταρτο γύρο του αυστραλιανού Open πριν ενάμιση μήνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο στην αρχή του ματς, με τον Ελβετό να κάνει γρήγορα το μπρέικ για το 2-0. Από κει και πέρα, ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και έβαλε δύσκολα στον «Φέντε», όμως δεν κατάφερε να τον σταματήσει.

Αποκορύφωμα ήταν το δέκατο γκέιμ (5-4 για τον Φέντερερ), όταν ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από το 4-0 και είχε δύο μπρέικ πόιντς, όμως ο Φέντερερ έδειξε την κλάση του και έκανε το 1-0 σετ σε 35 λεπτά.



Ακόμα πιο αγριεμένοι μπήκαν οι δύο αντίπαλοι στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να κρατάει το σερβίς του και τον Φέντερερ να ισοφαρίζει σε 3-3, με τα δύο γκέιμς να ολοκληρώνονται χωρίς χαμένο πόντο.

Οι ισορροπίες άλλαξαν μετά το 4-4, όταν παρά την υπερπροσπάθεια του Τσιτσιπά ο Φέντερερ έκανε το μπρέικ, που του άνοιξε το δρόμο για τον εκατοστό τίτλο της καριέρας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x