sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μα, τέσσερα τρίποντα ο Κάλινιτς;

Ο Παναθηναϊκός Superfoods βίωσε τον εφιάλτη από τη Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ, βλέποντας τον Νίκολα Κάλινιτς να ευστοχεί σε τέσσερα τρίποντα, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στην ευρωπαϊκή καριέρα του.

Αν πριν το Game 1 του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενερμπαχτσέ, έλεγαν σε κάποιον να προβλέψει ποιος παίκτης της τουρκικής ομάδας θα έβαζε 4+ τρίποντα, θα μπορούσε να πάει ασφαλώς στην επιλογή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ή ακόμη και σε αυτή του Λουίτζι Ντατόμε. Σίγουρα, πάντως, δεν θα πόνταρε τα λεφτά του στον Νίκολα Κάλινιτς.

Και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, όταν μιλάμε για έναν παίκτη, που φέτος μετρούσε 13/52 τρίποντα, που μεταφράζεται σε ποσοστό 25%. Δεν είναι, όμως, μόνο οι φετινές του επιδόσεις, που έβαζαν… απαγορευτικό σε ένα τέτοιο ποντάρισμα. ΠΟΤΕ στο παρελθόν ο 25χρονος άσος δεν ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα σε ένα παιχνίδι στα τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (μια στο Euro Cup και τρεις στην Euroleague).

Την πρώτη του σεζόν (2013-14) με τη φανέλα της Ραντνίσκι μέτρησε 8/21 τρίποντα (38,1%) σε 16 παιχνίδια, τη σεζόν 2014-15 ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα είχε 22/62 (35,5%) σε 24 παιχνίδια και πέρυσι (2015-16) μέτρησε 8/33 τρίποντα (24,2%) σε 29 συμμετοχές. Στο σύνολο, 55/174 τρίποντα και ποσοστό 31,6%.

Κι όμως, ο Σέρβος φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (καλύτερη φετινή επίδοση και τέταρτη καλύτερη στη Euroleague), έχοντας 1/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 2/2 βολές, συν μια ασίστ, ένα κλέψιμο και τέσσερα λάθη. Κι έτσι, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, την βοήθησε στον μέγιστο βαθμό να κάνει το break στο ΟΑΚΑ και να πάρει προβάδισμα στη σειρά των play-offs για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague. Ρε τον Κάλινιτς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x