Επικαιρότητα

Μάντσεστερ: Οι ΗΠΑ ζητούν «συγγνώμη» από τη Βρετανία για τις διαρροές των ερευνών

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι η χώρα του αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη

Την πλήρη ευθύνη ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση για τις «διαρροές» αναφορικά με τις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για την τρομοκρατική επίθεση στο «Μάντσεστερ Αρένα» και έπειτα από συναυλία της ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε, που είχε σαν κόστος τον θάνατο 22 ανθρώπων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, προτού ακόμα η βρετανική αστυνομία προβεί σε ανακοινώσεις για την πορεία των ερευνών, η αμερικανική πλευρά είχε δώσει στη δημοσιότητα, μέσα από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το όνομα του βομβιστή, Σαλμάν Αμπεντί.

Η βρετανική αστυνομία δεν έμεινε άπραγη. Αντίθετα, ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την επανειλημμένη εμφάνιση εμπιστευτικών στοιχείων της έρευνας σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Έτσι, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, αναγκάστηκε σήμερα να δηλώσει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις «διαρροές» σχετικά με την έρευνα της βρετανικής αστυνομίας.

Μιλώντας στο πλάι του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο, ο Τίλερσον είπε ότι «σε όλη την Αμερική καρδιές έχουν ραγίσει» με την είδηση της επίθεσης σε ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη γι' αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη» είπε ο Τίλερσον. «Όσον αφορά στη δημοσίευση πληροφοριών με ανάρμοστο τρόπο... οπωσδήποτε την καταδικάζουμε».

Ο Τίλερσον είπε πως αναμένει ότι η στενή σχέση ασφαλείας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία θα αποδειχθεί ανθεκτική στις... διαρροές.

Καθώς φαίνεται, πάντως, η νέα αμερικανική διοίκηση ένα... θεματάκι με τις διαρροές το έχει, καθώς ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκαλύψει, πολύ πρόσφατα, απόρρητες πληροφορίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προκαλώντας «σάλο» στις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x