Σταύρος Χονδροθύμιος

Μάγκας ο Τούντορ!

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sport-fm.gr για τη... δύσκολη απόφαση του Ιγκόρ Τούντορ να «πετάξει» εκτός τους Λούκας-Περέιρα, βάζοντας πάνω απ' όλους το... μακροπρόθεσμο καλό της ομάδας.

Πολλές φορές στη ζωή οι «γενναίες» αποφάσεις είναι αυτές που γράφουν ιστορία, είτε θετική είτε αρνητική. Η απόφαση του Τούντορ, να στείλει τους «άτακτους» Λούκας και Περέιρα στο… σπίτι τους, δείχνει ότι ο Κροάτης τεχνικός δε φοβάται να αναλάβει το βάρος των ευθυνών και τολμά!

Οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, οδήγησαν στα… άκρα τον προπονητή με τα συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματά τους και τελικά, αντί να ταξιδέψουν με την υπόλοιπη αποστολή για το Ζάγκρεμπ, επιβιβαστήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, θα δουν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας τους από την τηλεόραση, αναλογιζόμενοι ότι φέτος κάτι έχει αλλάξει στο «δικέφαλο». Μάλλον αμφότεροι θα περίμεναν οι… αταξίες τους να περάσουν στα ψιλά, αλλά όχι. Φέτος ο νέος κόουτς δείχνει αποφασισμένος να βάλει τάξη στα αποδυτήρια και πλέον να μην κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει, όπως επιβεβαίωσε ότι συνέβαινε πέρυσι σε χθεσινή συνέντευξή του ο Μακ.

Τώρα θα μου πείτε, σιγά το πράγμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστές τιμωρούνται για πειθαρχικά παραπτώματα. Σωστά, αλλά πριν εκστομίσουμε αυτήν τη φράση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα. Ο διωγμός των παικτών έγινε δύο μέρες πριν τον προκριματικό αγώνα του Europa League, στο οποίο οι υπεύθυνοι της ομάδας, ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας. Αμφότεροι υπολογίζονταν για την αρχική ενδεκάδα και μάλιστα η παρουσία τους σε αυτήν φάνταζε ως υπεραπαραίτητη στο επιθετικό κομμάτι, αφού θα απουσιάζει και ο Αθανασιάδης λόγω τραυματισμού.

Προσέξτε , δε μιλάμε απλά για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα σε μικρομεσαία ομάδα, αλλά για ένα ματς που αν στραβώσει, τότε αυτή η καταστροφή ίσως θα επηρεάσει όλη τη σεζόν. Κι όμως, ο Τούντορ δε… μάσησε, έβαλε πάνω από όλα την πειθαρχία που πρέπει να υπάρχει και προτίμησε να αναζητήσει τελευταία στιγμή αγωνιστικές λύσεις ενόψει Λοκομοτίβα, παρά να χάσει από το «καλημέρα» τα αποδυτήρια. Σοφή επιλογή…

Θα μου πείτε, τι έπρεπε να κάνει, να σφυρίξει αδιάφορα; Σίγουρα όχι, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που προ των πυλών ενός σημαντικού αγώνα, οι προπονητές είτε κάνουν τα στραβά μάτια, είτε μεταθέτουν τις τιμωρίες για… αργότερα, είτε βρίσκουν μια πιο διπλωματική λύση και απλά τιμωρούν με χρηματικό πρόστιμο τους… ταραξίες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο Τούντορ την παρατήρησε τη ζημιά και φάνηκε διατεθειμένος να δώσει ισχυρό μήνυμα στους εν δυνάμει απείθαρχους.
Με αυτή του την ενέργεια μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Κροάτης, ο οποίος λειτούργησε με μακροπρόθεσμο πλάνο και δεν εμφανίστηκε κοντόφθαλμος, όπως πιθανότατα θα έπρατταν άλλοι στη θέση του.

Επέλεξε να δυσκολέψει τη ζωή τη δική του και της ομάδας του σχετικά με το μεθαυριανό παιχνίδι, αλλά να διευκολύνει την υπόλοιπη σεζόν, αφού το μήνυμα είναι πλέον κάτι παραπάνω από σαφές και ξεκάθαρο. «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ και όποιος διαφωνεί, σπίτι του» είναι σα να βροντοφώναξε χτες ο 37χρονος τεχνικός και μάλλον θα δικαιωθεί στην πορεία από τη στάση που κράτησε αναφορικά με τους Λούκας και Περέιρα. Τώρα αν έτσι κι αλλιώς θα λειτουργούσε έτσι σε οποιοδήποτε σύλλογο κι αν βρισκόταν ή έχει ενημερωθεί από τους ιθύνοντες της ομάδας για την περσινή κατάσταση των αποδυτηρίων , δεν ξέρω, πάντως σε αυτή τη διαμάχη, ο Τούντορ αναδείχθηκε νικητής. Αν μάλιστα το αποτέλεσμα της Πέμπτης είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ (πράγμα που δεν είναι απίθανο), τότε θα έχει καταφέρει να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x