Γιώργος Ζαχαριάδης

Μαγκιές κι αλήθειες ενός τελικού για τον ΠΑΟ και τον Άρη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για μικρές αλήθειες που ξεχνάμε, αλλά, τελικά περιέχουν όλη την ουσία για τον Άρη, μετά από μια κόντρα για την οποία υπήρχε φαβορί και ήταν πολύ λογικό…

Τι καινούργιο είδαμε από μια κόντρα του ΠΑΟ με τον Άρη, ασχέτως από την έδρα, που καθιστά σαφές, απόλυτα προφανές ότι υπάρχει «υψομετρική» διαφορά και οι «πράσινοι» είναι:

-Ένα βήμα μπροστά, ακόμη και στα χειρότερά του…

-Πολλά χρόνια μπροστά, διότι έτσι υπερσύγχρονα λειτουργεί εδώ και 10-15 χρόνια…

-Είναι άνετοι και όποτε πατούν το γκάζι και σε άλλες περιπτώσεις το αφήνουν, ρυθμίζουν το σκορ, τη διαφορά και δύσκολα θα τους ξεφύγει ο έλεγχος…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Θέλετε να μιλάμε μέχρι αύριο το πρωί για αυτό που είδαμε και που δεν βλέπω πόσο διαφορετικό είναι από άλλες, προηγούμενες αναμετρήσεις της νεότερης μπασκετικής ιστορίας της χώρας, με τον ΠΑΟ να είναι νικητής και κυπελλούχος…

Τι θα κερδίσουμε με τη λεπτομερέστερη ανάλυση:

-Θα δείξουμε ότι είμαστε γνώστες

-Θα ανοίξουμε ανοικτές πόρτες καθότι είναι γνωστό ότι η διαφορά των δύο ομάδων είναι σημαντική ή τουλάχιστο υπαρκτή και βεβαιωμένη

-Θα σας ζαλίσουμε κανονικά και σε τελική ανάλυση δεν θα πούμε τίποτε περισσότερο από αυτά που γνωρίζουμε και είναι στη… βιτρίνα. Τα βλέπουν όλοι.

Μήπως θα θέλατε να ασχοληθούμε με τη διαιτησία;

Ο ΠΑΟ πήρε κάτι κουκούτσια που αν τα ξαναδείς στο βίντεο, θα γελάμε δυό μέρες διότι είναι λιγότερα από όσα φανταζόμαστε ή είμαστε προκατειλημμένοι λόγω των ονομάτων και των παλιότερων ή νεότερων προτιμήσεων του Σχινά, του Παναγιώτου, του Αναστόπουλου.

Που καταλήγω:

Αν είμαι ο Λάσκαρης, εκτός από όλα τα υπόλοιπα που με απασχολούν (οικονομικά- διοικητικά- αγωνιστικά), μαθαίνω οριστικά (που δεν πιστεύω ότι δεν το παραδέχεται έστω και βαθιά μέσα του) ότι η διαφορά αποτυπώνεται σε στιγμές που ο Άρης είναι κοντά και ελπίζει ότι έφτασε σε ανατροπή και επιτυχία.

Εκεί είναι που κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι υπάρχει ισορροπία και επίσης, νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν θα παίξουν στο ίδιο σημείο 100 φορές, με τον ΠΑΟ στο +4, τις 99 θα βγει χαμένος διότι ο Αρης δεν διαθέτει –πολύ απλά…- τόσο σημαντικές προσωπικότητες στο ρόστερ του, για την ακρίβεια δεν έχει να πληρώσει, όπως φαίνεται, τόσα για να διαθέτει αθλητές για τις πολύ κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα. Ενός τελικού, για να το καλουπώσουμε στον τελικό του Παλέ.

Αφήστε τις αμπελοφιλοσοφίες περί τελικών, που είναι μόνο ένας αγώνας κι όλα μπορούν να συμβούν. Όλα μπορούν να συμβούν σε αγώνα του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό. Μέχρι και να χάσει η μία από την άλλη ομάδα, που σημειωτέον κινούνται σε ίδια οικονομικά επίπεδα, με μεγάλη διαφορά.

Ο Άρης του τελικού έχασε από ΠΑΟ που ήταν μέτριος. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, αν το κρατήσεις για πάρτι σου και το εξετάσεις από αύριο το πρωί, όταν θα είσαι ήρεμος.

Σημαίνει μόνον ότι έχεις μεγάλη διαφορά να καλύψεις αν ελπίζεις ότι θα είσαι και του χρόνου σε τελικό ή σε μια κόντρα με πλέι-οφ.
Αν ο Αρης έχει σκοπό να κάνει ένα βήμα εμπρός, είναι καιρός να κλειδώσει ένα ρόστερ, μια βάση αγωνιστικών δεδομένων, ένα σύνολο παικτών που θα έχουν εξέλιξη όσο γίνονται ομάδα και σταματήσει οριστικά το «βάλε- βγάλε», το οποίο δεν εμποδίζει την ανοδική πορεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x