Σταύρος Χονδροθύμιος

Μάλλον βρήκε προπονητή για πολλά χρόνια

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος καταθέτει την άποψή του στο www.sport-fm.gr για την επιλογή του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Ατρομήτου.

Και το όνομα αυτού, Νίκος Νιόπλιας! Ο κόσμος του Ατρόμητου δεν το περίμενε, ούτε και οι ρεπόρτερ της ομάδας, αλλά μάλλον στο άκουσμα της είδησης ένιωσαν ανακούφιση. Προπονητής με άφθαρτο όνομα, καλή προϋπηρεσία, όχι κορεσμένος και αναμφίβολα με αστείρευτη όρεξη για δουλειά!

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος στόχος των Περιστεριωτών ήταν ο Γιώργος Δώνης, όμως ο διακαής πόθος τόσο του Γιώργου Σπανού, όσο και των φιλάθλων, δεν ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση. Η περίπτωση του Σάββα Παντελίδη, που βγήκε παράλληλα στο προσκήνιο, μάλλον… σκάλωσε στις μουρμούρες των οπαδών και τελικά ο μεγαλομέτοχος κατέληξε στη λύση του 50χρονου τεχνικού.

Τα κριτήρια επιλογής του, είναι ξεκάθαρα. Ο Σπανός γνωρίζει καλά τον χαρακτήρα του Νιόπλια από τότε που στα… στερνά της καριέρας του αγωνίστηκε με τη φανέλα της Χαλκηδόνας και από τότε είχε εκτιμήσει τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του νέου -πλέον- προπονητή της ομάδας. Μάλιστα αυτή η εκτίμηση εκφράστηκε και εμπράκτως με την πρόταση που του είχε κάνει να αναλάβει παλιότερα τα ηνία της ομάδας, όταν αυτή αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όμως τότε δεν επήλθε συμφωνία.

Το θέμα είναι αν η τωρινή επιλογή είναι η ενδεδειγμένη και χωρίς δεύτερη σκέψη θα συμφωνήσω με την απόφαση του μεγαλομετόχου της ομάδας του Περιστερίου. Ο Νιόπλιας, αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο τον Ατρόμητο και θα έχει να διαχειριστεί πολλά.

Οι προηγούμενες δουλειές του όμως είναι οδηγός ότι μπορεί να τα καταφέρει τόσο να διαχειριστεί άψογα τα αποδυτήρια, το έχει καταφέρει άλλωστε όταν είχε να συνεργαστεί με τον Σισέ και τον Λέτο για παράδειγμα, όσο και να μη λυγίσει στο βάρος των όποιων αυξημένων απαιτήσεων.

Το ζητούμενο είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας, να εμπνεύσει τους παίκτες και να ξαναπαίξει ο Ατρόμητος επιθετικό ποδόσφαιρο. Αποδεδειγμένα είναι τεχνικός που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που επιθυμούν οι διοικούντες και επιπλέον θεωρείται καλός στο… διάβασμα του αντιπάλου, τομέα δηλαδή που μέχρι πρότινος έπασχε η ομάδα. Αν προσθέσουμε και την αποδεδειγμένη όρεξη του για ασταμάτητη δουλειά, μιας και είναι εργασιομανής, δείχνει ο νέος τεχνικός να έχει όλο το… πακέτο!

Το τρένο της εισόδου στα πλέι οφ δεν έχει ακόμα χαθεί , αλλά πλέον ο Ατρόμητος δεν είναι σε πλεονεκτική θέση. Η συνεργασία των δύο πλευρών είναι μέχρι το τέλος της σεζόν και πολλά θα εξαρτηθούν από την έξοδο του συλλόγου στο Γιουρόπα Λιγκ ή όχι.

Αλλά θεωρώ ότι αυτό δε θα είναι το μοναδικό κριτήριο για την παραμονή του Νιόπλια στον πάγκο και για την επόμενη χρονιά. Αν ο Σπανός δει τα στοιχεία που επιθυμεί (επιθετικό ποδόσφαιρο, σοβαρή δουλειά και αγωνιστικό πλάνο) τότε τολμώ να πω ότι η άκρη του πάγκου στην ομάδα του Ατρόμητου, βρήκε κάτοχο για πολλά χρόνια.

Μετά το αποτυχημένο ξεκίνημα της περιόδου με τον πρόωρο αποκλεισμό από το Γιουρόπα και την αντικατάσταση του Παράσχου, οι μέρες στο Περιστέρι δεν ήταν ποτέ ίδιες. Χωρίς δραματικές αλλαγές στο ρόστερ της η ομάδα, παρουσίαζε άλλο πρόσωπο από αυτό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, μάλλον… ξεφούσκωσε, φαινόταν άδεια από κίνητρο και όρεξη και το… ταρακούνημα της απομάκρυνσης του Έλληνα τεχνικού δε βοήθησε!

Ο Σα Πίντο εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν μπόρεσε να εμπνεύσει, να… τραβήξει το κάρο από τη λάσπη και πλέον ο Σπανός παίζει το τελευταίο του χαρτί για αυτή τη χρονιά. Το χαρτί θεωρείται… δυνατό, προλαβαίνει όμως να σώσει την παρτίδα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x