sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μάρκο Σίλβα… Καμία σχέση με Μουρίνιο

Γνωρίζουμε το προπονητικό του προφίλ. Μέχρι εκεί… Το sport-fm.gr έψαξε και παρουσιάζει στοιχεία του χαρακτήρα του Μάρκο Σίλβα και διαπιστώνει κάτι που έχουν κάνει και συμπατριώτες του.

Τον ξέρουμε από τα δημοσιεύματα και τις περιγραφές Πορτογάλων για τη δουλειά του, όταν το όνομά του άρχισε να είναι το επικρατέστερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Αλήθεια όμως ποιος είναι πραγματικά ο Μάρκο Σίλβα;

Πώς είναι ο χαρακτήρας του; Πώς σκέφτεται; Το sport-fm.gr αναζήτησε στοιχεία, δημοσιεύματα, συνεντεύξεις, και δηλώσεις του τεχνικού που πρόκειται να αναλάβει το "τιμόνι" του Ολυμπιακού και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στο "ποιος" είναι ο Μάρκο Σίλβα.

Ποιος είναι; Δεν είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο... Και δεν αναφερόμαστε στις προπονητικές ικανότητες των δύο ανδρών. Αλλά γενικότερα στο "πώς" αντιμετωπίζουν καταστάσεις, στο "πώς" συμπεριφέρονται. Σημαντικά στοιχεία για τον Μάρκο Σίλβα, για την προπονητική του ζωή, αλλά κυρίως για τον χαρακτήρα του, αναφέρονται σε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά με όσα συμβαίνουν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Βλέπετε, περίπου στη θέση που βρίσκονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν βρεθεί και εκείνοι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όταν επιλέχθηκε να καλύψει το κενό του άκρως επιτυχημένου Λεονάρντο Ζαρντίμ ο οποίος αποχώρησε για τα λεφτά της Μονακό. Περίπου... γιατί οι Πορτογάλοι τον είχαν γνωρίσει και ως προπονητή στην Εστορίλ.

"Γαλήνιος, Ήρεμος και σκεπτικός. Τρία στοιχεία που όλοι όσοι τον γνωρίζουν χαρακτηρίζουν τον Μάρκο Σίλβα και δεν διστάζουν να τα αναφέρουν. Τρία στοιχεία που δύσκολα μπορούν να τον "συνδέσουν" με τον Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς όλοι στη χώρα αναζητούν τον νέο Μουρίνιο. Ο προπονητής από το Εστορίλ προτιμά να ακούει από το να μιλά στις συνεντεύξεις"...

Με τον τρόπο αυτό ξεκινά το σχετικό δημοσίευμα. Σε αυτό ένας δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Εστορίλ και καλός φίλος του Μάρκο Σίλβα μιλά για εκείνον...



"Ακόμη και ως παίκτης ήταν ο ηγέτης της ομάδας του. Οι αποφάσεις του και οι επιλογές του πάντα ήταν πάντα σεβαστές. Αυτό που βλέπουν όλοι στις συνεντεύξεις τύπου είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι ψεύτικο. Κατασκευασμένο για να γίνει αρεστός. Και να ήθελε δεν θα μπορούσε να το κάνει. (σσ. να το παίξει καλός εννοεί). Είναι ένας άνθρωπος που σκέφτεται λογικά και τα πόδια του πατούν στο έδαφος".

Ο Ζοάο Φαζάρδο είχε συνεργαστεί με τον Μάρκο Σίλβα στην Φαρένσε. Τότε ο Σίλβα δεν ήταν προπονητής... Ωστόσο ο Φαζάρδο γνωρίζει πολλά για αυτόν. "Ο Μάρκο είναι αυτό που δείχνει. Ο ήρεμος τρόπος που έχει στον πάγκο είναι αυτός που έχει και στη ζωή του".

Τι άλλο όμως μαθαίνουμε για τον Μάρκο Σίλβα... Πώς είναι δουλευταράς. Με στόχους, με όραμα και πεισματάρης... Στην Πορτογαλία αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Η καριέρα του ως προπονητής είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη του ποδοσφαιριστή. Οι ικανότητές του είναι μεγάλες ωστόσο στην αρχή δεν ήταν καθόλου τυχερός", αναφέρει ο Φαζάρδο. Γιατί; Μας παρουσιάζει στοιχεία για τον Μάρκο Σίλβα που δεν γνωρίζαμε...

Σε μικρότερη ηλικία ταξίδεψε στην Αγγλία για να δοκιμάσει εκεί την τύχη του. Επέστρεψε στην Πορτογαλία, δοκίμασε σε άλλη μια ομάδα, χωρίς να μπορέσει και πάλι να βρει τη γαλήνη που αναζητούσε στον εργασιακό του χώρο... "Τελικά βρήκε την χαρά και την γαλήνη αυτή στην Εστορίλ και στην φίλη του με την οποία είναι μαζί από τα νεαρά του χρόνια και με την οποία παντρεύτηκε. Στην προσωπική του ζωή είναι ένας ήρεμος άνθρωπος ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένειά του. Έχει δύο κόρες".

inner

Τι αναφέρει το παραπάνω;

Ισορροπημένη / ΟΜΙΛΙΑ / μερικές φορές προκλητική
Με διάλογο / ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ / Με διάλογο αλλά με περισσότερη κριτική
Ταπεινή / ΣΤΑΣΗ / Υπεράνω
Ήσυχη / ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ" (ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ) / Εκρηκτική
Φιλική / ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ / Αγάπη ή Μίσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x