Τένις

«Μάχη» σήμερα με Γκασκέ εναντίον Κύργιος

Το αναδυόμενο ταλέντο του παγκόσμιου τένις, Νικ Κύργιος «κοντράρεται» με τον Ρισάρ Γκασκέ, με τον Γάλλο να έχει να αντιμετωπίσει έναν εκρηκτικό Αυστραλό στο «σπίτι» του (16:00, Eurosport).

Ο Νικ Κύργιος, Νο.17 στην παγκόσμια κατάταξη και το Νο.8 του κόσμου Ρισάρ Γκασκέ, «κλέβουν» την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα του Γαλλικού Όπεν.

Πριν δύο χρόνια στο Γουίμπλετον το 2014, ο Κύργιος «τράβηξε» την προσοχή του κόσμου, σώζοντας εννιά match points στο δεύτερο γύρο του Λονδρέζικου τουρνουά ,συντρίβοντας τον Γκασκέ με 10-8 στο τελευταίο σετ. Ο Αυστραλός ήταν πίσω με δύο σετ, όμως κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση παίρνοντας τη νίκη.

inner

Ο Γάλλος θα έχει στο πλευρό του το δικό του κοινό, αλλά ο νεαρός Αυστραλός θα προσπαθήσει να μην αφήσει το περιβάλλον να τον επηρεάσει.

Ο Γκασκέ είναι ένας απ’ τους τέσσερις Γάλλους που είναι στο τρίτο γύρο μαζί με Τσονγκά, Σιμόν και Σαρντί, ευελπιστώντας ότι κάποιος απ’ αυτούς θα κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά το 1983, όπου το είχε κατακτήσει ο συμπατριώτης τους Γιανίκ Νοά.

inner

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί έξι φορές με τον Γάλλο βετεράνο να υπερτερεί στις νίκες (4-2), έχοντας κερδίσει δύο φορές στο χώμα, μία στο γρασίδι και μία στη σκληρή επιφάνεια. Ο Κύργιος έχει κερδίσει δύο φορές τον Γκασκέ στο γρασίδι και το χώμα.

Τελευταία φορά αναμετρήθηκαν στη Γαλλία, στη Μασσαλία όμως, στα προημιτελικά του τουρνουά, όπου ο Κύργιος τον είχε κερδίσει με 2-0 σετ (6-0, 6-4) φτάνοντας στον «παρθενικό» του ATP τίτλο.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x