Νίκος Ζέρβας

Με «4αρι» θωρακίζεται, αλλιώς… ξαναρισκάρει

Ο Ολυμπιακός δείχνει να κάνει ξαφνικά… πίσω στο θέμα της απόκτησης ενός πάουερ φόργουορντ και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το μεγάλο ρίσκο και το λάθος που θα ξανακάνει σε αυτή τη περίπτωση.

Δεδομένο πρώτο: Κανένας δημοσιογράφος ή οπαδός, δεν ξέρει καλύτερα το συμφέρον μίας ομάδας, απ’ ότι ο ίδιος της ο προπονητής της και η διοίκηση. Δεδομένο δεύτερο: Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί μία σεζόν για μία ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Μόνο εκτιμήσεις μπορεί να κάνει, έχοντας ως γνώμονα τα δεδομένα του παρελθόντος, του μέλλοντος, αλλά και την λογική. Με βάση όλα αυτά, μπορεί κανείς να μιλήσει και να αναλύσει τα δεδομένα της σκέψης που κάνει ο Ολυμπιακός να μην προχωρήσει στην προαναγγελθείσα από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου προσθήκης ενός πάουερ φόργουορντ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Οι «ερυθρόλευκοι», έκλεισαν με επιτυχία λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος την περυσινή σεζόν, όμως η αποτυχία στην Ευρωλίγκα, εκτός από πολλές δικαιολογίες-ατυχία, είχε και μία σημαντική αιτία. Αυτή, ήταν η επιλογή να μην πλαισιωθεί ο Γιώργος Πρίντεζης από ένα «4άρι», με αποτέλεσμα εκτός από το ολοφάνερο «κενό», να επιβαρυνθεί η υγεία του καλύτερου πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη. Οι ευκαιρίες που πήρε ο Αγραβάνης, έπιασαν… τόπο μόνο στους τελικούς, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έπαιξε στο «4», βελτίωσε την απόδοσή του σε αυτή τη θέση, αλλά είναι δεδομένο πως η θέση που μπορεί να μεγαλουργήσει είναι το «3».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λας Βέγκας για να κλείσει τον Οκάρο Γουάιτ, αφού ήταν ειλημμένη η απόφαση το λάθος να μην ξαναγίνει. Ο πρώην παίκτης του Άρη βρήκε… δουλειά στο ΝΒΑ και άμεσα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσέγγισε τον αμέσως επόμενο στόχο, που ήταν ο Κένι Γκάμπριελ. Ενός παίκτη κατά την άποψή μου ακόμα καλύτερου και πιο έτοιμου στην παρούσα φάση από τον Γουάιτ. Η συνέχεια ρεπορταζιακά είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ήταν έτοιμος, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις να υπογράψει και τη τελευταία στιγμή, παρουσιάστηκαν οι δεύτερες σκέψεις του Ολυμπιακού για το αν θα αποκτηθεί ή όχι «4άρι».

Επαναλαμβάνω, ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να υποδεικνύει αποφάσεις, όσο και αν αυτή η αλλαγή στάσης στον μεταγραφικό σχεδιασμό προκαλεί εντύπωση. Αν προπονητής και διοίκηση εκτιμούν πως η… δουλειά γίνεται με τους υπάρχοντες, δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Όμως, σε μία σεζόν με περίπου εβδομήντα αγώνες σε Ευρώπη και Ελλάδα, πολλές απαιτήσεις, ταξίδια, ελάχιστες ώρες ξεκούρασης, απαιτείται πληρότητα και θωράκιση. Μη ξεχνάμε, πως ο Ολυμπιακός είναι μακράν η πιο άτυχη ομάδα της εικοσαετίας σε επίπεδο τραυματισμών, όμως ακόμα και αν υποθέσουμε πως φέτος δεν θα υπάρξει ούτε… μισός (πράγμα δύσκολο), ένας ακόμα ψηλός χρειάζεται. Ανεξάρτητα αν θα λέγεται, Γκάμπριελ (απλά θεωρητικά είναι ενδεδειγμένη λύση), ή κάπως αλλιώς, είναι κρίμα να μην στηριχτεί και φέτος ο Πρίντεζης και κυρίως το ήδη ομοιογενές και γεμάτο ρόστερ να μην μετατραπεί στο… παρά ένα, στο πιο πλήρες των τελευταίων χρόνων για τους «ερυθρόλευκους».

Με μία πρόχειρη μελέτη του υλικού, ο Λοτζέσκι εύκολα μπορεί να αγωνιστεί στο «2» και οι δύο «Παπ» να καλύψουν το «3», με τον Αγραβάνη να είναι πασπαρτού στο «4» και στο «5». Κανείς δεν περισσεύει (εκτός του Αθηναίου ο οποίος θα έχει όμως μεγάλο ρόλο στην Ελλάδα) και κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος από τον χρόνο, διότι πολύ απλά τα παιχνίδια είναι πολλά. Αν τελικά επιλεγεί η μη ενίσχυση με παίκτη, είναι πολύ πιθανό να… τρέχει μέσα στη σεζόν να κάνει προσθήκη ο Ολυμπιακός και δυστυχώς σε αυτή τη περίοδο, είτε πρέπει να πληρώσεις διπλά ή να συμβιβαστείς με ημίμετρα. Μπορεί όμως αυτή τη φορά οι πειραιώτες να δικαιωθούν....Το σίγουρο όμως είναι ότι ρισκάρουν πολύ.

Υ.Γ. Πως το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x