Champions League

Με ΑΕΛ, Ολυμπιακός και… Βαλβέρδε!

Ποιος είπε ότι ο Ολυμπιακός βλέπει μόνο παίκτες (για μεταγραφές); Βλέπει και τα προκριματικά του Champions League. Δείτε γιατί οι Πειραιώτες -αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε- υποστηρίζουν με χίλια την ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός ασχολείται με τις μεταγραφές, αλλά κάπου στην άκρη του μυαλού του υπάρχει και το αν θα προλάβει να είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της φάσης των ομίλων στο τέλος Αυγούστου στο Μονακό.

Είναι θέμα γοήτρου αφού κάτι τέτοιο δεν το έχει ξαναπετύχει στις 14 προηγούμενες κληρώσεις. Τι χρειάζεται; Δυο αποκλεισμούς ομάδων που είναι από πάνω του και μετέχουν στα προκριματικά. Οι υποψήφιες είναι οι Άρσεναλ, Πόρτο, Ζενίτ και Λεβερκούζεν. Δυο στις τέσσερις.

Η μία μπορεί να είναι ήδη η Ζενίτ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχασε 1-0 στην Κύπρο από την ΑΕΛ και κινδυνεύει με αποκλεισμό. Η άλλη; Μια από τις Άρσεναλ, Πόρτο και Λεβερκούζεν που θα μπουν ως ισχυρές στην κλήρωση των πλέι οφ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Δύσκολο, αλλά γίνεται.

Μαζί με τον Ολυμπιακό θέλει πρόκριση της ΑΕΛ και η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό γιατί αν αποκλεισθεί η Ζενίτ στην κλήρωση των πλέι οφ οι Βάσκοι θα ανέβουν στο γκρουπ των ισχυρών και αποφύγουν τις Άρσεναλ, Πόρτο, Λεβερκούζεν, Νάπολι και τη Ζενίτ που τώρα είναι πιθανοί αντίπαλοί της στην προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους. Αν η ΑΕΛ δεν τα καταφέρει, τότε η Μπιλμπάο θα μείνει στους αδύνατους μαζί με τον Παναθηναϊκό (αν περάσει τελικά τη Σταντάρ) και τις Λιλ, Κοπεγχάγη και Μπεσίκτας.

Να σημειώσουμε πάντως για τον Ολυμπιακό ότι πέρυσι ήταν στο 3ο γκρουπ, αλλά πέρασε στους «16» αφήνοντας έξω τη Μπενφίκα που ήταν στο δεύτερο. Όλα σχετικά είναι. Εξάλλου, στο 3ο γκρουπ μαζί με τον Ολυμπιακό τώρα είναι οι Λεβερκούζεν, ΤΣΣΚΑ, Άγιαξ, Νάπολι, Σπόρτιγκ και Γαλατάσαραϊ. Δεν τις λες και μικρές ομάδες.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αστερίσκο οι ομάδες που μετέχουν στα προκριματικά και βάση συντελεστή έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν:

1ο ΓΚΡΟΥΠ

1.ΡΕΑΛ
2.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
3.ΜΠΑΓΕΡΝ
4.ΤΣΕΛΣΙ
5.ΜΠΕΝΦΙΚΑ
6.ΑΤΛΕΤΙΚΟ
7.ΑΡΣΕΝΑΛ***
8.ΠΟΡΤΟ***

2ο ΓΚΡΟΥΠ

9.ΣΑΛΚΕ
10.ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
11.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
12.ΠΑΡΙ ΣΖ
13.ΣΑΧΤΑΡ
14.ΒΑΣΙΛΕΙΑ
15.ΖΕΝΙΤ***
16.ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

3ο ΓΚΡΟΥΠ

17.ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ***
18.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
19.ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
20.ΑΓΙΑΞ
21.ΝΑΠΟΛΙ***
22.ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
23.ΣΠΟΡΤΙΓΚ
24.ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

4ο ΓΚΡΟΥΠ

25.ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
26.ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ***
27.ΡΟΜΑ
28.ΣΤΕΑΟΥΑ***
29.ΑΠΟΕΛ***
30.ΜΠΑΤΕ***
31.ΣΠΑΡΤΑ ΠΡ.***
32.ΜΟΝΑΚΟ

Γιώργος Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x