Στίβος

Με αισιοδοξία για την παραμονή έφυγε για Πολωνία η Εθνική στίβου

Το μεγάλο γκρουπ της Εθνικής ομάδας στίβου αναχώρησε την Πέμπτη για την Πολωνία, προκειμένου όλοι οι αθλητές να προσπαθήσουν για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Ομάδων.

«Η ομάδα μας είναι αντιμέτωπη με την δυσκολότερη αποστολή της εδώ και αρκετά χρόνια. Αφενός είναι οι αλλαγές, στις οποίες έχει προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κι έτσι πέντε ομάδες θα υποβιβαστούν στην A' κατηγορία, προκειμένου το 2021 στη Σούπερ Λίγκα να μετέχουν οκτώ χώρες, αφετέρου είναι οι σημαντικές απώλειες σε μονάδες που έχει η ομάδα μας κι, όσο κι αν προσπαθήσουν τα παιδιά που θα τα αντικαταστήσουν, οι απώλειες θα είναι σημαντικές.

Παρόλα αυτά, θα δώσουμε τη μάχη μας, όλοι θα κάνουν το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε για μια καλή εμφάνιση, ελπίζοντας στο θαύμα", είπε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, που είναι και ο αρχηγός της αποστολής στο Μπίντγκος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε πως: «Φέτος, Θα πέσουν πέντε ομάδες, ώστε το 2021 οι αγώνες να γίνουν μόνο με οκτώ χώρες και αυτό είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία για εμάς. Παρόλα αυτά, όπως είχα πει πριν δύο χρόνια στη Λιλ, που τελικά μείναμε, το πιο σημαντικό είναι να πάει ο καθένας και να κάνει τον δικό του αγώνα.

Αν κάποιον τον βοηθάει να σκεφτεί ότι αγωνίζεται για την ομάδα είναι σημαντικό να το σκεφτεί έτσι. Είναι, όμως, σημαντικό ο καθένας να συγκεντρωθεί και να κάνει αυτό για το οποίο έχει προπονηθεί. Έτσι θα μαζευτούν οι απαραίτητοι βαθμοί. Είναι δύσκολο, δεν ξέρω αν είναι αδύνατο, σίγουρα είναι πιο δύσκολο τώρα που δεν θα έχουμε και τη Μαρία. Δεν έχω κοιτάξει τι έχουν φέρει οι άλλες χώρες».

Αναφορικά με την μέχρι τώρα πορεία της, η 29χρονη σταρ είπε πως: «Έκανα καλή εμφάνιση στο Λονδίνο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και, στη συνέχεια, με τον προπονητή μου βάλαμε ένα δεκαήμερο προπόνησης, γιατί από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει ένα σερί με πέντε αγώνες σε περίπου τρεις εβδομάδες, οπότε θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Έχω ανακτήσει την αυτοπεποίθησή μου και είμαι αισιόδοξη για την πορεία μου στους αγώνες που ακολουθούν, με πρώτο αυτόν του Μπίντγκος».

inner

Η Βούλα Παπαχρήστου είπε πως: «Πάμε θετικά να σκεφτούμε τις δυνατότητές μας και να "ορμήσουμε" για το καλύτερο δυνατό. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, το σημαντικότερο από όλα είναι να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Η ομάδα διαθέτει έμπειρους και ικανούς αθλητές και αθλήτριες, αλλά και νέους με όρεξη και πάθος να κάνουν το καλύτερο.

Μετά το Μπίντγκος, έχω δύο αγώνες στο Diamond League και κάποιους ακόμη αγώνες. Νομίζω καταφέρνουμε να διαχειριστούμε την ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν, που έχει να κάνει με τη χρονική περιόδου διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όπως όλοι οι αθλητές που προετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο γεγονός, επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό».

inner


Ο Κώστας Μπανιώτης δήλωσε πως: «Από το Πανελλήνιο ακόμη έδειξα πως βρίσκω ρυθμό και ανεβαίνω σταδιακά στα άλματα που θέλω. Πάμε να αγωνιστούμε για τη χώρα μας, την ομάδα μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη. Το Παγκόσμιο είναι αρκετά μακριά, έχουμε χρόνο να κάνουμε αγώνες και να δουλέψουμε και να μπορέσουμε στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x