Euroleague

Με Αρμάνι κι Εφές ο Ολυμπιακός!

Η Ζαλγκίρις επικράτησε της Μπάμπεργκ (84-80), την άφησε εκτός και ταυτόχρονα «τέλειωσε» τον δεύτερο όμιλο, όπου στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις Αρμάνι Μιλάνο (2η) και Εφές (4η).

Τα πάντα... τέλειωσαν στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός έμαθε ήδη τους αντιπάλους του στο Top-16. Η Ζαλγκίρις Κάουνας, με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησε της Μπάμπεργκ με 84-80 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Γ’ ομίλου!

Έτσι οι Γερμανοί όχι μόνο ηττήθηκαν, αλλά ταυτόχρονα έμειναν εκτός συνέχειας με την Εφές Αναντολού να... σώζεται, να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και παράλληλα να... πέφτει πάνω στους Πειραιωτές στην επόμενη φάση.

Εκεί όπου παρέα θα τους κάνει και η Αρμάνι Μιλάνο που είναι σίγουρα δεύτερη, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στο αυριανό παιχνίδι της.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους Λιθουανούς που προηγήθηκαν με 14-10. Οι Γερμανοί, όμως, βρήκαν το... χέρι τους από τα 6,75 με αποτέλεσμα να «βομβαρδίζουν» από το τρίποντο και να πηγαίνουν στο πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα επτά πόντων (28-21).

Η Μπάμπεργκ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό προς στιγμήν όπου προηγήθηκε με 33-24. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν το παιχνίδι να φύγει από τα χέρια τους και με σερί 8-0, μείωσαν στον πόντο (33-32). Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το οριακό 43-42 υπέρ των Γερμανών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν για τα καλά! Έτσι, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, χάρη στο 59-49 στα μισά της περιόδου. Μέχρι το 30’ το σκορ παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα με την παρέα του Γιασικεβίτσιους να μην μπορεί να επιστρέψει (69-58).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά μείωσε σε απόσταση... αναπνοής με το 71-70. Η αντεπίθεση των Λιθουανών συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ, ακόμα και με επτά πόντους (71-78) με ένα εκπληκτικό σερί. Η Μπάμπεργκ δεν κατάφερε να επιστρέψει, ηττήθηκε 84-80 και έμεινε εκτός συνέχειας, δεχόμενη έναν άξοδο αποκλεισμό μέσα στο σπίτι της!

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 43-44, 69-60, 80-84

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x