Βαγγέλης Νεραντζιάς

Με αυτό τον τρόπο, μέχρι να ξαναγίνει Παναθηναϊκός

Η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κέρκυρα και ο μονόδρομος της φετινής σεζόν. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πολλαπλά είναι τα οφέλη του Παναθηναϊκού την επομένη της «τεσσάρας» επί της Κέρκυρας. Μπορεί αυτό αποτέλεσμα να προέκυψε κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, αλλά για τους πράσινους αυτή η νίκη ήταν κάτι σαν επιτακτική ανάγκη. Ταυτόχρονα έχει μεγάλη σημασία ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό η ομάδα του Ουζουνίδη «χόρτασε» ποδόσφαιρο στον κόσμο της και μοίρασε χαμόγελα.

Μετά τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στη σεζόν, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε έντονο το ελληνικό χρώμα, αλλά ακόμη σημαντικότερο ότι όλοι όσοι έπαιξαν κόντρα στην Κέρκυρα έδειξαν να έχουν το μυαλό τους εδώ… Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης το ζητούμενο είναι να ξέρει με ποιους θα πορευτεί. Ο προπονητής του τριφυλλιού έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως όταν κυλούν φυσιολογικά τα πράγματα μέσα στην ομάδα έχει τον τρόπο.

Σε ατομικό επίπεδο, πέρα από τους Βλαχοδήμο, Κουρμπέλη και Οικονόμου που έκαναν τα αυτονόητα τις λίγες φορές που χρειάστηκαν, τόσο ο Γιόχανσον, όσο και ο Ινσούα ανταποκρίθηκαν στα άκρα και ειδικά ο Σουηδός έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τα πράσινα. Ο Τζανδάρης έδωσε συνέχεια στη σειρά καλών εμφανίσεων, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα μοντέρνο χαφ που καλύπτει με επιτυχία και ηρεμία τη θέση μπροστά από τα στόπερ.

Για τον Χίλιεμαρκ δεν υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την ποιότητα του, μετά από ένα διάστημα που βρέθηκε στο μένω-φεύγω, τώρα που είναι και πάλι επικεντρωμένος στην ομάδα κάνει τη διαφορά. Όπως και ο Λούκα Βιγιαφάνιες που ήταν απλά εξαιρετικός απέναντι στους Φαίακες και επιβεβαίωσε ότι δημιουργικά είναι ο ηγέτης του τριφυλλιού. Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε και ο Λουντ.

Δύο λόγια παραπάνω αξίζουν για τον Δώνη, που έσπασε τη γκίνια ανοίγοντας το σκορ. Ένα παιδί που καλείται να βοηθήσει σε μια θέση που τώρα μαθαίνει και νιώθει όσο λίγοι τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Χαμόγελα σκόρπισε και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ένα σπουδαίο ταλέντο που το μέλλον του ανήκει και ο Ουζουνίδης διαχειρίζεται τη περίπτωση του με τον σωστό τρόπο. Συνολικά οι πράσινοι έπαιξαν ως κανονική ομάδα και έδειξαν ότι η βαθμολογική θέση τους αδικεί.

Φυσικά τα έξω-αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι πολλά και σημαντικά. Ακόμη κι έτσι όμως, το τριφύλλι μπορεί να χαράξει μια αξιοπρεπή πορεία μέσα στο γήπεδο και να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά, αρκεί να τους προσφέρονται τα αυτονόητα.

Απολύτως δίκαιη ήταν και η αποθέωση του κόσμου στον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά και μήνυμα για όσους δεν τον σέβονται και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο του, που δεν είναι απλά του προπονητή…

Για τα διοικητικά στη παρούσα φάση δεν υπάρχει προοπτική, παρά μόνο η ελπίδα ότι αν τελειώσει αυτή η εφιαλτική σεζόν κάτι καλό θα προκύψει και θα ξαναγίνει κανονικός ο Παναθηναϊκός. Μέχρι τότε, ομάδα και κόσμος διαβαίνουν τον δρόμο της μοναξιάς και προσπαθούν να κρατήσουν τη σημαία ψηλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x