Γιώργος Ζαχαριάδης

Με διορθώσεις ή χωρίς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα πρωταθλητή

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ, τις αλλαγές που ετοιμάζει για το Γενάρη και τις διορθώσεις που θα τον “ξεκλειδώσουν” για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το ότι ο Λουτσέσκου προσπαθεί να χωρέσει ένα σωρό κόσμο στην ίδια ενδεκάδα και να φρενάρει τις γκρίνιες στα αποδυτήρια, είναι ένα σημαντικό θέμα. Κι όποιος επιμένει να τον κατηγορεί ως ισορροπιστή και να του “χρεώνει” τα λάθη που γίνονται στον καταρτισμό της ενδεκάδας ή τις αλλαγές, θα πρέπει να σκεφτεί ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε την ευθύνη των μεταγραφών.

Θα μου πεις αυτοί που την είχαν δεν μεγαλούργησαν και φτάνουμε στο Γενάρη για να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν κενά και θα πρέπει να γίνουν μια δύο ακόμη διορθώσεις.

Εγώ δεν πρόκειται να ρίξω αλάτι στην πληγή που λέγεται Λεβέκ και εκθέτει τον ΠΑΟΚ και όποιον συμμετέχει της προετοιμασίας και τους σχεδιασμού για τις μεταγραφές. Εγώ θα σταθώ σε παίκτες που υποτίθεται ότι είναι οι καλύτεροι από αυτούς που αποκτήθηκαν και ακόμη δεν έχουμε δει στην ομάδα την ποιότητα που θα εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ, θα τον στείλει μόνιμα και με διαφορά στην κορυφή.

Θέλεις να πάρεις μερικούς καλούς ποδοσφαιριστές για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, χρειάζεται, όμως, να είναι έτοιμοι από την αρχή. Όχι να φτάνουμε στην 11η αγωνιστική για να αποθεώσουμε τον Βιεϊρίνια. Γιατί να μην είναι έτοιμος από την πρώτη αγωνιστική ή τουλάχιστο από τις πρώτες δύο, το πολύ τρεις και ο ΠΑΟΚ να εισπράττει τα οφέλη της συμμετοχής του;

Γιατί να μην γνωρίζουμε επακριβώς πόσα μπορεί να προσφέρει ο Ελ Καντουρί. Του ζητάμε να σκοράρει (όταν βρεθεί σε επίκαιρη θέση), να οργανώσει και να κάνει ένα κάρο δουλειές που δεν τις έκανε στην Έμπολι (που υποβιβάστηκε) και στην τελική είναι παραπάνω από όσα αντέχει.

Όταν θα έρθει ο Γενάρης, θα είναι πιο εντυπωσιακό το ξεσκαρτάρισμα από ότι η... υποδοχή καινούργιων ποδοσφαιριστών, εκτός κι αν υπάρξουν τόσο δραματικές εξελίξεις και διαπιστωθεί ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές για να σωθεί η παρτίδα και να μην χαθεί το πρωτάθλημα.

Θα φύγουν ορισμένοι από αυτούς που αρκετό καιρό είχαν θέση βασικού. Μάλλον θα ελαφρύνει το ρόστερ και θα γίνει πιο ευέλικτο. Θα έχουν επιστρέψει ο Μυστακίδης κι ο Γλύκος, θα υπάρχουν ακόμη δύο παίκτες, μπορεί να επιστρέψει κάποιος από τους δανεικούς, από το... ευρύ ρόστερ της ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Όχι στην βασική εικόνα, αλλά, κυρίως στις λεπτομέρειες. Που, βέβαια, θα παίξουν το ρόλο τους για το υπόλοιπο της σεζόν.

Υπό κανονικές συνθήκες, μέχρι τότε, μέχρι το Γενάρη, δεν θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στη μορφή της βαθμολογίας. Κι αν δεν αυτοκτονήσει παίζοντας εκτός έδρας σε δύσκολες έδρες, θα προχωρήσει με τη σημερινή βαθμολογική θέση, έχοντας ως ανταγωνισμό τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι υπόλοιποι θα απομακρύνονται με το πέρασμα των αγωνιστικών.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διορθώσει με πολύ προσεκτικές επιλογές, με προσθήκες ή ακόμη και συνδυασμούς από το υπάρχον ρόστερ που θα τον... ξεκλειδώσουν. Θα του δώσουν τη δυνατότητα να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνάμεις. Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει ούτε την ποιότητα, ούτε τον χαρακτήρα που είναι πολύ σημαντικός στην προσπάθεια να κατακτήσεις την κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x