Γενικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα ατομικά στο «Ακρόπολις»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα ατομικά αγωνίσματα του 30ου «Κυπέλλου Ακρόπολις» ξιφασκίας στη σπάθη γυναικών, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Ο ελληνικός απολογισμός ήταν κάτι παραπάνω από θετικός κι, αν η Βάσω Βουγιούκα δεν είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά για ένα χτύπημα, θα μιλούσαμε για την απόλυτη επιτυχία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολγα Κάρλαν (Ουκρανία), η οποία στον τελικό επιβλήθηκε με 15-14 της Σοφίας Βελίκαγια (Ρωσία). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Νταγκμάρα Βόζνιακ (Αμερική) και Ροσέλα Γκρεγκόριο (Ιταλία).

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΞ, Δημήτρης Κοντός και η παρατηρητής της διεθνούς ομοσπονδίας ξιφασκίας, Μάχα Μουράντ.

Στα αγωνιστικά, η Βάσω Βουγιούκα έφτασε μία «ανάσα» από το μετάλλιο, αλλά ηττήθηκε από την Βόζνιακ με 15-14 σε ένα παιχνίδι για "γερά νεύρα". Για να φτάσει έως την οκτάδα, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια απέκλεισε διαδοχικά τις Θεοδώρα Γκουντούρα 15-11, Χουάνγκ (Κορέα) με 15-7 και στη 16αδα την Πλιέγκο (Μεξικό) με 15-7.

Η Ζωή Βάχλας ήταν η ευχάριστη έκπληξη και, με την ανεπανάληπτη νίκη που πέτυχε απέναντι στην Σινιγκάλια (Ιταλία) με 15-12, προκρίθηκε στους «32», που ήταν και το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα της. Εκεί, γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Γκρεγκόριο με 15-7.

Η Θεοδώρα Γκουντούρα, που, επίσης, είχε προκριθεί στους «64» γνώρισε την ήττα με 15-7 από τη Βάσω Βουγιούκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετός κόσμος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και χειροκρότησε τις προσπάθειες των κοριτσιών.

Η τελική κατάταξη των διεθνών μας είναι: Βάσω Βουγιούκα 6η, Ζωή Βάχλας 21η, Θεοδώρα Γκουντούρα 61η, Μαρίνα Παΐζη 116η, Αριάννα Σακελαρίου 124η, Κλαίρη Μπένου 143η, Άννα Δούκα 151η, Κυριακή Σαφαρή 171η και Ευρυδίκη Ποτού 172η.

Συνολικά αγωνίστηκαν 173 αθλήτριες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x