Πόλο

Με φόντο τον μεγάλο τελικό

Στην μάχη των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνονται σήμερα Γιούγκ Ντουμπρόβνισκ, Προ Ρέκο, Έγκερ και Σόλνοκ στη Βουδαπέστη.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της υδατοσφαίρισης ανδρών μπαίνει στην τελική ευθεία με την διεξαγωγή των δύο ημιτελικών ανάμεσα στην Γιούγκ Ντουρμπρόβνισκ και την Προ Ρέκο αλλά και της Έγκερ με την Σόλνοκ.

Στον πρώτο ημιτελικό η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιούγκ Ντουμπρόβνισκ αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Προ Ρέκο στις 20:00 σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού, όπου οι Κροάτες είχαν επικρατήσει 5-4 στα πέναλτι (10-10 κανονική διάρκεια).

Στον δεύτερο ημιτελικό αναμετρούνται η Έγκερ με την διοργανώτρια Σόλνοκ στις 21:30 στο ουγγρικό εμφύλιο που αναμένεται πολύ σκληρός. Η Σόλνοκ είχε βρεθεί και πέρσι στον ημιτελικό της διοργάνωσης αλλά είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό χάρη στο νικητήριο τέρμα με buzzer beater του Άγγελου Βλαχόπουλου, κάνοντας το 8-7. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον αυριανό τελικό θα βρίσκεται μια ουγγρική ομάδα, προκειμένου να διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 17:45, ενώ ο μικρός τελικός στις 16:15.

Πολυνίκης του θεσμού είναι η Προ Ρέκο με 8 κατακτήσεις και ακολουθούν οι Παρτιζάν Βελιγραδίου και Μλάντοστ Ζάγκρεμπ με 7. Στην συνέχεια συναντάμε τη νυν κάτοχο Γιούγκ Ντουμπρόβνισκ μαζί με την Σπαντάου με 4, ενώ τρεις έχει η Ποζίλιπο Νάπολι στην οποία αγωνιζόντουσαν φέτος οι Άγγελος Βλαχόπουλος και Γιώργος Δερβίσης. Επίσης οι ουγγρικές Όρβοσι και Βάσας αλλά και η κροατική Γιαντράν Σπλιτ με 2. Τέλος 14 ομάδες μετρούν από μια κατάκτηση ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός το 2002. Οι υπόλοιπες είναι οι Μόσχα, MGU Μόσχας, Κανοτιέρι Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Πεσκάρα, Ουίπεστ, Καταλούνια, Γιαντράν, Μπέτσεϊ, Χόνβεντ, Πρίμορατς Κότορ, Ερυθρός Αστέρας και Μπαρτσελονέτα.

Επιμέλεια: Γιώργος Χρήστου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x