Έστω και χωρίς την τραυματία Ανίτα Βλόνταρτσικ, με κορυφαίους πρωταθλητές θα συμμετάσχει η Πολωνία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα, 27/9-6/10. Στη 44μελή αποστολή που ανακοίνωσε η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης υπάρχουν Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Στη σφαιροβολία θα αγωνιστούν οι Μίχαλ Χάρατικ και Μάρτον Μπουκοβιέτσκι με φετινές βολές πάνω από τα 22 μέτρα και θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος.

Στη σφυροβολία θα συμμετάσχει ο κορυφαίος της τελευταίας πενταετίας, ο Πάβελ Φάιντεκ, με τον «χάλκινο» στο Λονδίνο, Βόιτσεχ Νοβίτσκι. Στις γυναίκες, θα έχουμε τη «χάλκινη» στο Λονδίνο, τη Μαλβίνα Κοπρόν.

Ο Πιοτρ Λίσεκ θα διεκδικήσει σίγουρα ένα μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ και θα τον πλαισιώσει ο Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι.Στις μεσαίες αποστάσεις, θα έχουμε τον εκ των κορυφαίων στα 800 μέτρα, τον Ανταμ Κσζοτ, και τον σταθερό πρωταγωνιστή, Μάρτσιν Λεβαντόφσκι, στα 1.500 μέτρα. Στα 400 μέτρα γυναικών, θα έχουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του Βερολίνου, τη Σβέιτι.