Κώστας Μιαούλης

Με κέντρο σε τέτοια τρικυμία, δεν έγινε και μεγάλη ζημιά...

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το 4-0 του Ολυμπιακού από την Μπάγερν, για την εφιαλτική απόδοση της μεσαίας γραμμής ειδικά στο για το μεγάλο ματς στο φινάλε με την Άρσεναλ.

Έστω και ένας πόντος στο Μόναχο, δεν βρίσκεται στο λογαριασμό σχεδόν όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, με μια εικόνα όμως που ήταν σίγουρα απογοητευτική. Με ένα 3-0 στην εκκίνηση του παιχνιδιού που έβαλε τις βάσεις για να ζήσει ο Ολυμπιακός έναν εφιάλτη στην «Αλιάνζ Αρίνα», αλλά που περιορίστηκε χάρη, στην ικανότητα του Ρομπέρτο που παρά την κακή εκκίνηση του στο ματς, γλίτωσε πολλά, στο γεγονός πως η κατάσταση συμμαζεύτηκε, ειδικά από τη στιγμή που η Μπάγερν έμεινε με δέκα, αλλά και στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός τουλάχιστον προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά από ένα σημείο και μετά, για να μην επιτρέπει τις άνετες επισκέψεις όλης της Μπάγερν, έξω από την περιοχή του.

Με όλους τους μέσους να κάνουν τόσο εύκολα λάθη και σε κακή βραδιά, το 3-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Δεν θα γράψω για έλλειψη ρυθμού και άλλα, διότι απλά ο Ολυμπιακός, μπήκε δίνοντας πολλά μέτρα στον αντίπαλο κι έκανε πολλά φτηνά λάθη. Ο Ρομπέρτο με μια λάθος απόκρουση δίνει την ευκαιρία στον Ντάγκλας Κόστα να τον εκτελέσει, το 2ο γκολ του Λεβαντόφσκι έχει δόση τύχης (όπως ο ίδιος ομολόγησε σε δήλωση του), αλλά βρίσκει και την άμυνα του Ολυμπιακού, ορθάνοιχτη και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» για πρώτη φορά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έκαναν τόσο επιπόλαια λάθη και είναι ευτύχημα γι’ αυτούς που με τόσα πολλά σφάλματα, κατάφεραν να δεχτούν μόνο ένα γκολ, στα υπόλοιπα 70 λεπτά, μετά το αρχικό 3-0 στο 20ο λεπτό. Σημαντικό επίσης, το γεγονός πως ο Ομάρ και ο Καμπιάσο, που βρίσκονταν στο όριο των καρτών, δεν δέχτηκαν και θα τεθούν στη διάθεση του Σίλβα, στον «τελικό» με την Άρσεναλ. Κι ένας μεγάλος πόντος πάει στον Ιντέγιε, που κέρδισε την αποβολή του Μπαντστούμπερ και έτσι ο κίνδυνος για μεγαλύτερο άνοιγμα του σκορ, αποφεύχθηκε.

Ο αγώνας με την Άρσεναλ στο Φάληρο, έτσι όπως είχαν πάει τα πράγματα θα είχε τον χαρακτήρα του τελικού, εκτός αν σε αυτή την αγωνιστική συνέβαινε κάτι απίθανο. Είναι αλήθεια πως οι «ερυθρόλευκοι» τον τελευταίο μήνα, δεν φαίνονται να έχουν τον αέρα, την φρεσκάδα και τους αυτοματισμούς του πρώτου διμήνου. Όμως ο Ολυμπιακός, έχει την ευκαιρία να παίξει αυτό το ματς μέσα στο σπίτι του, μπροστά στο κοινό του και με νίκη, ισοπαλία, αλλά και ήττες με 1-0 και 2-1 να τον βολεύουν. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει ν’ αγωνιστεί για να μην χάσει. Σε αυτό το ματς πρέπει να παίξει, σαν να είναι η νίκη το μοναδικό αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση. Μόνο έτσι, θα περιορίσει τον κίνδυνο να την «πατήσει» και να μείνει εκτός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x