Στίβος

Με μουσική και τα 3.000 μ. γυναικών αρχίζει το Παγκόσμιο!

Με τα 3000 μ. των γυναικών αλλά και το άλμα σε ύψος ανδρών και γυναικών να διεξάγεται υπό τους ήχους μουσικής από dj ανοίγει η αυλαία του 17ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.`

Με την διεξαγωγή τριών τελικών ανοίγει η αυλαία σήμερα στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το Μπέρμιγχαμ που φιλοξενεί για δεύτερη φορά την διοργάνωση έχει ντυθεί στα λευκά με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν -8, αλλά αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει τους αθλητές να πραγματοποιήσουν σπουδαίες επιδόσεις, παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι περισσότεροι από τις καθυστερήσεις των πτήσεων λόγω κακοκαιρίας.

Αποστολή στο Μπέρμιγχαμ: Γρηγόρης Ποζιός

Πριν τους σημερινούς τελικούς θα υπάρξει η τελετή έναρξης όπου και θα δώσουν το "παρών" οι 632 αθλητές από τις 144 χώρες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα

Οι τρεις προγραμματισμένοι για απόψε το βράδυ, τελικοί, είναι εκείνοι των αλμάτων σε ύψος ανδρών - γυναικών αλλά και των 3.000 μέτρων γυναικών.

Η καινοτομία έρχεται στην διαδικασία διεξαγωγής στο άλμα εις ύψος καθώς θα γίνουν μαζί για άνδρες και γυναίκες ταυτόχρονα, μια ιδέα κλεμμένη βέβαια από το Παγκόσμιο του Πόρτλαντ όταν συνέβη το ίδιο στο άλμα επι κοντώ. Μάλιστα το αγώνισμα θα διεξαχθεί υπό τους ήχους μουσικής καθώς κάθε αθλητής θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει τραγούδι ή όχι από τον dj που θα βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ Αρένα. Μετά τους αποκλεισμούς αρκετών συμμετεχόντων τα άλματα θα γίνονται εναλλάξ ώστε να μπορέσεις το κοινό να παρακολουθήσει καλύτερα την εξέλιξη μέχρι τον τελικό νικητή.

Στους άνδρες ο κάτοχος του τίτλου, Τζιανμάρκο Ταμπέρι απουσιάζει, και έτσι ο Μπαρσίμ με 2,38 φέτος αναμένεται να έχει εύκολο έργο ως προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στο άλμα εις ύψος γυναικών η Λασίτσκενε έχοντας 36 συνεχόμενες νίκες σε όλους τους αγώνες αλλά και 2,04 φέτος αποτελεί το απόλυτο φαβορί.

Η πρώτη αυτή η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αναμένεται να κλείσει με έναν συναρπαστικό αγώνα στα 3000 μ. των γυναικών.
Εκεί η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα θέλει το χρυσό μετάλλιο για να φτάσει τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις και έχοντας την καλύτερη φετινή επίδοση με 8:31:23 έχει πολλές πιθανότητες να το καταφέρει. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα είναι και εύκολο καθώς με επιδόσεις στα 8:36 θα την κοντράρουν και η νεαρή Γερμανίδα, Κλοστερφάλεν αλλά και η Αμερικανίδα, Χούλιχαν ενώ η αγαπημένη των Βρετανών Μιούρ θα έχει την υποστήριξη περίπου 7.500 θεατών στο Μπέρμιγχαμ Αρένα.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων
20:45 τελικός ύψους γυναικών
20:45 τελικός ύψους ανδρών
22:15 τελικός 3.000μ. γυναικών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x