Κώστας Μιαούλης

Με τα εφόδια για κανονική προετοιμασία η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σπουδή της ΑΕΚ, να ενισχυθεί νωρίς επιθετικά, γεγονός που λύνει τα χέρια του Μανόλο για την προετοιμασία.

Το feeling για ένα πολύ διαφορετικό, προς το καλύτερο, για την ΑΕΚ, καλοκαίρι επαληθεύεται με το πέρασμα των ημερών και κυρίως με τον τρόπο που η Ένωση, προχωράει τις μεταγραφικές υποθέσεις της. Αν μπορέσει στις αρχές της εβδομάδας που μπαίνει να τελειώσει με τον Κλωναρίδη και να προχωρήσει του Λιβάγια, τότε θα έχει βάλει τις βάσεις για μια προετοιμασία που θ' αρχίσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Είναι κομβικής σημασίας ζήτημα, ο Χιμένεθ να έχει όσο γίνεται περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή του, για να δουλέψει σωστά.

Ταυτόχρονα η απόκτηση μιας δεδομένα ποιοτικής λύσης στην επίθεση, αλλά κι ενός παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις μπροστά, σου εξασφαλίζει χρόνο, ώστε ν' αναζητηθεί για μπροστά, κάτι ακόμα πιο δυνατό.

Ήταν εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη με την υπόθεση του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Μιλάμε για έναν παίκτη που αναδείχθηκε από την ΑΕΚ, για έναν ποδοσφαιριστή που πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες από τον Μανόλο Χιμένεθ, έστω και σε διαφορετική θέση, απ' αυτήν που παίζει σήμερα. Ο Κλωναρίδης ήταν βασικός παράγοντας για την μεταμόρφωση του Μπέργκ στον δεύτερο γύρο, γεγονός που επισημάνθηκε από το σύνολο του Τύπου και των φιλάθλων.

Στην περίπτωση του Λιβάγια η ΑΕΚ ψωνίζει από το πάνω ράφι. Η Ένωση θα καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη και θα δώσει ένα ποσό σαν ενοίκιο, ενώ αν ο παίκτης βγει, τότε η Ένωση θα δώσει περίπου 1.7 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Κροάτης είναι έτσι κι αλλιώς μια λύση από το πάνω ράφι. Έχοντας τον από τις αρχές της προετοιμασίας ο Μανόλο θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει σωστά και πάνω απ' όλα να έχει φορ στη διάθεσή της, όταν ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Πράγμα που πέρσι δεν συνέβη και η ομάδα το πλήρωσε ακριβά.

Το περσινό πάθημα με τη Σέντ Ετιέν έγινε μάθημα. Αναφέρομαι σε πάθημα γιατί από τα δύο παιχνίδια με τους στεφανουα αποδείχτηκε πώς αν η ΑΕΚ είχε επιθετικό θα μπορούσε να είχε πάρει μια πρόκριση που κρίθηκε στην έλλειψη έτοιμου επιθετικού. Τέτοια λάθη είναι αδύνατο και θα ήταν εγκληματικό να επαναληφθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x