Τάσος Νικολόπουλος

Με τέτοια νοοτροπία, δεν πάει πουθενά!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τον Παναθηναϊκό, που αν δεν αλλάξει νοοτροπία, θα χάσει άλλη μια χρονιά, που ξεκίνησε με όνειρα, τα οποία σβήνουν νωρίς!

Τι να πει κανείς για το παιχνίδι στη Βέροια; Ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να επιστρέψει θριαμβευτής με βάση τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου και στο τέλος όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη, αλλά πέταξε άλλους δύο βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος; Ένα ματς που έπρεπε να είναι 0-4 στο πρώτο 45άλεπτο, έληξε τελικά 1-1, γιατί η μπάλα τον τιμώρησε. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ήδη στο -4 από την κορυφή και πιο προβληματικό Ολυμπιακό της τελευταίας εξαετίας, χωρίς μάλιστα να έχουν βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα που έχει βγάλει ο αντίπαλός τους.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Σε τρίτο από τα έξι παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς και πριν συμπληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πράγμα, η τελευταία ευκαιρία για απαντήσεις, είναι το παιχνίδι της 6ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αν θέλει να παραμείνει διεκδικητής, πρέπει να φύγει με το διπλό, που εκτός από βαθμολογικούς, είναι απαραίτητο και για ψυχολογικούς λόγους. Αν όχι, η αίσθησή μου, να μην πω σιγουριά, είναι ότι το πρωτάθλημα τελειώνει, κοινώς μια από τα ίδια και φέτος…

Το άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν δεν «καθάρισε» το παιχνίδι ως όφειλε. Είχε τις ευκαιρίες και τις σπατάλησε. Αντ’ αυτού, στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε πίσω, έδωσε μέτρα στη Βέροια, που κυριάρχησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και στο τέλος τον… ξέρανε. Μιλάμε για μια από τις χειρότερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις φάσεις, δεν φταίει ο Αντρέα Στραματσόνι και ορθώς έχει παράπονα. Όμως για την κακή διαχείριση, για την οποία έκανε λόγο μετά τη λήξη, αλλά και για το «κλατάρισμα» της ομάδας μετά το 60’ σε έναν ακόμη αγώνα, μάλλον πρέπει να κοιταχθεί στον καθρέφτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση, θα έπρεπε, όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλα παιχνίδια, να έχει πιο σωστή αντίδραση στο κομμάτι των αλλαγών, βλέποντας τους παίκτες του να δίνουν χώρο και να μην έχουν ανάσες. Τα σημάδια κόπωσης έχουν εμφανιστεί στα περισσότερα παιχνίδια και γι’ αυτό, η ευθύνη βαραίνει επίσης τον προπονητή και το επιτελείο του. Και το άσχημο είναι ότι η ομάδα το έχει πληρώσει. Στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός, έχοντας δεχθεί τα τρία από τα τέσσερα γκολ από το 65’ και μετά, έχει χάσει βαθμούς στα ματς με την Ξάνθη και τη Βέροια, ενώ στην Ευρώπη, έχει δεχθεί μετά από αυτό το λεπτό τα τέσσερα από τα έξι τέρματα, αφήνοντας εκτός τα προκριματικά. Απώλειες έχει και στα τρία παιχνίδια του ομίλου με Άγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα και η ευθύνη βαραίνει τον Αντρέα Στραματσόνι. Δεν με ενδιαφέρει αν θα δώσει εξηγήσεις σε αυτούς που τον πληρώνουν, αλλά το σίγουρο είναι οφείλει να το λύσει… χθες, γιατί, ήδη μέσα σε ένα δίμηνο, ο Παναθηναϊκός το έχει πληρώσει ακριβά. Και αν δεν αλλάξει άμεσα νοοτροπία επίσης… χθες, από τις αρχές Νοεμβρίου θα μιλάμε για άλλη μια χαμένη χρονιά, που ξεκίνησε με πολλά όνειρα που θα σβήσουν νωρίς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x