Ο σύλλογος από την οποίο ξεκίνησε η διαδικασία ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του Γιάννη Καφενταράκη, Ίκαρος Θεσσαλονίκης, έχασε με απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ την ειδική αθλητική αναγνώριση και, ως εκ τούτου, η προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας έχασε το μοναδικό... στήριγμά της. Ενόψει, μάλιστα, και της τακτικής ΓΣ, οι εξελίξεις προβλέπονται να είναι δραματικές για την προσωρινή διοίκηση.

«Την ανάκληση της υπ΄αριθμ. 4842/06-03-2000 απόφασης ειδικής με την οποία χορηγήθηκε ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τζούντο στο σωματείο με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και κωδικό ΟΤ81. Η ανάκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2725/1999, οι οποίες ορίζουν ότι η αθλητική αναγνώριση σωματείου ανακαλείται εάν διαπιστωθεί ότι το σωματείο συστεγάζεται με εμπορική επιχείρηση ή υποκρύπτεται άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τη λειτουργία του σωματείου καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.2 του ίδιου νόμου που ορίζουν ότι τα βιβλία , πριν από τη χρήση τους θεωρούνται από εξουσιοδοτημένο όργανο και σε περίπτωση μη τήρησης των εν λόγω διατάξεων η αθλητική αναγνώριση του σωματείου ανακαλείται», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό.

«Ο ΓΑΣ Ίκαρος Θεσσαλονίκης του κ. Γιώργου Γλαρού, υπήρξε ο ενδιάμεσος για να πέσει η διοίκηση του Γιάννη Καφενταράκη. Στον σύλλογο αυτό στηρίχθηκε ο κ. Βαγγέλης Σουφλέρης και οι λίγοι που μπήκαν στην ομάδα του. Όμως για τα πάντα υπάρχει ένα τίμημα. Και ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και η νομιμότητα», σχολίασε ο Νίκος Ηλιάδης που απολύθηκε από τη θέση του εθνικού προπονητή επί θητείας της προσωρινής διοίκησης.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ