Γενικά

Με υπογραφή Ιούλιου Συναδινού η ανάκληση της διοίκησης της ομοσπονδίας τζούντο

«Ξεκρέμαστη» είναι πλέον η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο!

Ο σύλλογος από την οποίο ξεκίνησε η διαδικασία ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του Γιάννη Καφενταράκη, Ίκαρος Θεσσαλονίκης, έχασε με απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ την ειδική αθλητική αναγνώριση και, ως εκ τούτου, η προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας έχασε το μοναδικό... στήριγμά της. Ενόψει, μάλιστα, και της τακτικής ΓΣ, οι εξελίξεις προβλέπονται να είναι δραματικές για την προσωρινή διοίκηση.

«Την ανάκληση της υπ΄αριθμ. 4842/06-03-2000 απόφασης ειδικής με την οποία χορηγήθηκε ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τζούντο στο σωματείο με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και κωδικό ΟΤ81. Η ανάκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2725/1999, οι οποίες ορίζουν ότι η αθλητική αναγνώριση σωματείου ανακαλείται εάν διαπιστωθεί ότι το σωματείο συστεγάζεται με εμπορική επιχείρηση ή υποκρύπτεται άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τη λειτουργία του σωματείου καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.2 του ίδιου νόμου που ορίζουν ότι τα βιβλία , πριν από τη χρήση τους θεωρούνται από εξουσιοδοτημένο όργανο και σε περίπτωση μη τήρησης των εν λόγω διατάξεων η αθλητική αναγνώριση του σωματείου ανακαλείται», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό.

«Ο ΓΑΣ Ίκαρος Θεσσαλονίκης του κ. Γιώργου Γλαρού, υπήρξε ο ενδιάμεσος για να πέσει η διοίκηση του Γιάννη Καφενταράκη. Στον σύλλογο αυτό στηρίχθηκε ο κ. Βαγγέλης Σουφλέρης και οι λίγοι που μπήκαν στην ομάδα του. Όμως για τα πάντα υπάρχει ένα τίμημα. Και ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και η νομιμότητα», σχολίασε ο Νίκος Ηλιάδης που απολύθηκε από τη θέση του εθνικού προπονητή επί θητείας της προσωρινής διοίκησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x