Επικαιρότητα

Με... χορούς και πανηγύρια γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη δοκιμή του νέου του πυραύλου

Λίγα μόνο 24ωρα αφότου απείλησε να μετατρέψει τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον σε «σωρούς με στάχτη».

Με... χορούς και πανηγύρια γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν την πρόσφατη εκτόξευση ενός πυραύλου από υποβρύχιο, η οποία έλαβε χώρα από τις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Σίνπο, όπου δορυφορικές λήψεις δείχνουν πως βρίσκεται βάση υποβρυχίων. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, που κατέγραψαν την εκτόξευση, ο πύραυλος διέσχισε περίπου 480 χιλιόμετρα προτού πέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Φωτογραφία από την εκτόξευση του πυραύλου
inner

Με εντολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, το ιστορικό αυτό γεγονός, το οποίο αποτελεί μία ακόμα παραβίαση των διεθνών συνθηκών, γιορτάστηκε με μαζικές εκδηλώσεις χορού και με υπαίθριες συναυλίες στην Πιονγιάνγκ. Ο εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης αλλά και τα εξώφυλλα των εφημερίδων (που ελέγχονται φυσικά εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση) χαρακτήρισαν την εκτόξευση ένα «τεράστιο άλμα» στην στρατιωτική τεχνολογία της Βόρειας Κορέας και κάλυψαν τις εκδηλώσεις, που συνέπεσαν με την «Ημέρα της Στρατιωτικής Ενίσχυσης», μια σημαντική εθνική γιορτή της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ποζάρει χαμογελαστός λίγο μετά την εκτόξευση
inner


Ένα τεράστιο «πάρτι» με παραδοσιακούς χορους στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της χώρας, την πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ. Εκεί οι Βορειοκορεάτες, όπως απαιτεί η παράδοσή τους, γιόρτασαν «έναν ακόμη θρίαμβο του ηγέτη τους» - σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ - χορεύοντας επί πολλές ώρες. Φυσικά, τα θεάματα αυτού του είδους δεν είναι σχεδόν ποτέ αυθόρμητα και λαμβάνουν πάντοτε χώρα μπροστά από μεγάλα μνημεία, με κάθε κίνηση των χορευτών να επιτηρείται από εκπροσώπους του κράτους.

Η «Ημέρα της Στρατιωτικής Ενίσχυσης» γιορτάζει την επέτειο της εφαρμογής της ομώνυμης πολιτικής από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, κιμ Γιονγκ Ιλ, το 1960. Με αυτήν την πολιτική η Βόρεια Κορέα έδινε και επίσημα προτεραιότητα στον στρατό της, τόσο σε θέματα κρατικών αποφάσεων όσο και χρηματοδότησης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x