Επικαιρότητα

Μεϊμαράκης: Να αναδειχθεί μία σταθερή κυβέρνηση μακράς διαρκείας

«Δεν ψηφίσουμε τη φορολογία στους αγρότες» - «Ζήτησα ραντεβού με τον Γιούνκερ για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση».

«Είναι η εποχή των συζητήσεων και των συναινέσεων, ενώ ο κ.Τσίπρας θέλει να την “κοπανήσει”» σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη για «την ανάδειξη μίας σταθερής κυβέρνησης μακράς διαρκείας».

Επιπλέον, ο κ. Μειμαράκης απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην προσέλθουν στις κάλπες για μία ψήφο διαμαρτυρίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο όπως τόνισε οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους στη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να επιρρίψει τις ευθύνες για το «σκληρότερο» όπως το χαρακτήρισε μνημόνιο, στον Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλοντας επανεξέτασή της με τους θεσμούς σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές. «Ο Αλέξης Τσίπρας ροκάνισε το χρόνο για μία συμφωνία που ο ίδιος χαρακτήρισε κακή. Θα την ξανασυζητήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.«Μία διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από τη διάρκειά της» σημείωσε συνεχίζοντας τα βέλη του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έλεγε ψέματα και επιχείρησε να μας αιφνιδιάσει με εκλογές» πρόσθεσε. «Αφού ρε κουμπάρε στις 12 Ιουλίου είχες αποφασίσει εκλογές, τι μας παραμυθιάζεις στις 24 Ιουλίου; Δεν καταλαβαίνει τι λέει, μπορεί να λέει ότι αποφάσισε στις 12 Ιουλίου να κάνει εκλογές και μετά να υπόγραψε τη συμφωνία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι κατέφυγε σε εκλογές αντί να κάνει Συνέδριο για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

«Οι εκλογές μπορεί να μας οδηγήσουν πίσω σε αρκετά θέματα. Ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές, για να μην καταλάβουν οι πολίτες τις συνέπειες της υπογραφής του στο Μνημόνιο. Έπρεπε να μας δώσει χρόνο να συζητήσουμε περισσότερο πριν από την κάλπη. Εάν είχε πιστέψει ο κ. Τσίπρας ότι ο Σόιμπλε ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ θα έπρεπε να είναι προσεχτικός. Εάν νόμιζε ότι μπλοφάρουν με τα capital controls και προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες είναι τραγικό» συνέχισε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τις αυξήσεις στη φορολογία των αγροτών. «Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν είναι προκαθορισμένο: αποκλείεται η προκαταβολή φόρου με βάση τι εισόδημα της περασμένης χρονιάς, αποκλείεται η φορολόγηση όταν είσαι μόνο αγρότης, δεν είναι δυνατόν να 4πλασιάζεται η εισφορά σου στον ΟΓΑ αν είσαι μόνο αγρότης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολόγηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε επίσης ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.



Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x