sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μένει από… ανάσες και το πληρώνει!

Ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα από τα μισά φετινά του παιχνίδια έχει πάθει καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο και το έχει πληρώσει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Το sportfm.gr αναλύει…

Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να το έχει «καθαρίσει» από το πρώτο, ο Παναθηναϊκός «κλάταρε» στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος δέχθηκε την ισοφάριση από την Βέροια και πέταξε άλλους δύο βαθμούς στην μάχη του τίτλου. Και επειδή, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, ο Αντρέα Στραματσόνι και οι συνεργάτες του οφείλουν να βρουν λύση για να ξεπεραστεί το δεδομένο πρόβλημα που υπάρχει. Κι αυτό γιατί, οι «πράσινοι» το έχουν πληρώσει σε παραπάνω από τα μισά παιχνίδια τους τη φετινή σεζόν.

Την πρώτη φορά που αυτό συνέβη στην Super League, ήταν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, δεχόμενος γκολ από τον Ιωαννίδη με πέναλτι στο 67’, αλλά ήταν και η μοναδική που δεν το πλήρωσε, αφού νίκησε με σκορ 3-1. Ακολούθησε το ματς με τη Skoda Ξάνθη, όταν τον «πλήγωσε» στο 66’ ο Βασιλακάκης, που χάρισε στην ομάδα του μια μεγάλη νίκη με 2-1. Και χθες ήρθε το γκολ του Μπαλάφα στο 88’, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με αντίπαλο την Βέροια. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί τέσσερα γκολ, εκ των οποίων τα τρία στο τελευταίο 25άλεπτο.

Στον 7ο όμιλο του Europa League, οι πράσινοι έχουν δεχθεί έξι γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα από το 60’ και μετά και τα οποία του στοίχισαν σε βαθμούς. Στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Άγιαξ και σκορ ημιχρόνου 1-1, ήρθε ο Ρίντεβαλντ στο 67’ να κάνει το 1-2 μέσα στη Λεωφόρο και να δώσει στον «Αίαντα» τη νίκη, αφού η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Στο Βίγκο, ήταν εξαιρετικός την πρώτη ώρα του αγώνα, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, είχε παράπονα από τον διαιτητή, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο εξάλεπτο (Γκουιντέτι στο 84’ και Βας στο 89’) και γνώρισε την ήττα με 2-0. Τέλος, στη Λιέγη, μετά από ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο, στο οποίο σκόραρε δύο φορές, είδε τον διαιτητή να σφυρίζει ένα σε βάρος του πέναλτι-φάντασμα στο 44’ και την Σταντάρ να μειώνει σε 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε από… ανάσες και τρεξίματα και ήρθε ο Μπελφοντίλ στο 82’ να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Ο Παναθηναϊκός σε εννιά αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξαιρουμένων των τεσσάρων με ΑΙΚ και Μπρόντμπι για τα προκριματικά του Europa League, έχει δεχθεί δέκα γκολ, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις τρεις φορές. Από τα έξι παιχνίδια που την είδε να παραβιάζεται, στα πέντε(!) είχε απώλειες βαθμών, αφού τα επτά γκολ, τα οποία δέχθηκε, μπήκαν στο τελευταίο ημίωρο, όταν έμεινε από δυνάμεις. Και μόνο τυχαίο δεν είναι κάτι τέτοιο. Το ποσοστό είναι απίστευτα μεγάλο και για μια ομάδα που λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό, είναι μη αποδεκτό. Γιατί αν συνεχίσει έτσι, πολύ γρήγορα θα μείνει εκτός στόχων. Κι όσο κι αν δεν αρέσει, είναι κάτι που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αν δεν αλλάξουν άμεσα κάποια πράγματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x