Επικαιρότητα

«Μέσα σε δύο χρόνια, θα έχετε ακόμη μία 11η Σεπτεμβρίου»

Για μία ακόμη τραγωδία παρόμοια της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά αυτή τη φορά στην Ευρώπη, προειδοποιεί ο ξάδελφος του Καντάφι.

Σοκάρει η δήλωση του Αχμέντ Καντάφ αλ Νταμ, ξάδελφου του αποθανόντος δικτάτορα της Λιβύης τη βρετανική MailOnline για το ενδεχόμενο μίας ακόμη 11ης Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη.

Επικαλούμενος πηγές του που θέλουν περίπου μισό εκατ. πρόσφυγες να εισέρχονται στην Ευρώπη από τη Λιβύη στο τρέχον έτος και που ανάμεσά τους βρίσκονται 10 έως 50 τρομοκράτες ανά χίλια άτομα, προβλέπει ότι «μέσα σε έναν χρόνο, δύο χρόνια, θα έχετε ακόμη μία 11η Σεπτεμβρίου».

Τις τελευταίες εβδομάδες μαχητές με διασυνδέσεις με το ισλαμικό κράτος προωθούνται στη Λιβύη και ήδη ελέγχουν τρεις πόλεις. Ο Καντάφ αλ Νταμ ανέφερε ότι ενδέχεται οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να κατέχουν πάνω από 6000 βαρέλια με ουράνιο που παλαιότερα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του στρατού της Λιβύης.

«Το ουράνιο νομίζω ότι το έχουν ήδη στον Isis, διότι ελέγχουν το έδαφος αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε λέγοντας, «Δεν είναι ηλίθιοι πια. Ξέρουν πώς να βγάλουν χρήματα. Θα προσπαθήσουν και θα το πουλήσουν».

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x