Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα 2019

Μεσογειακοί Παράκτιοι: Γνωρίστε το Aquathlon

O Competition Manager, Γρηγόρης ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ μας μυεί στο άθλημα του Αquathlon.

Το Aquathlon είναι μια παραλλαγή του Ολυμπιακού Αθλήματος του Τριάθλου. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό άθλημα που συνδυάζει την κολύμβηση και το τρέξιμο, ουσιαστικά τις δυο βασικές αερόβιες ασκήσεις οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και είναι προσιτές για όλους.

Στην αγωνιστική μορφή του στους Μεσογειακούς Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, το άθλημα εξελίσσεται σε τρεις φάσεις: δυόμισι χιλιόμετρα τρεξίματος, ένα χιλιόμετρο κολύμβησης και άλλα δυόμισι χιλιόμετρα τρεξίματος.

Το άθλημα απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση , καθώς ο αθλητής πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός τόσο στο νερό όσο και στο κομμάτι του τρεξίματος. Επίσης χρειάζεται να διαθέτει αντοχή, αλλά και ταχύτητα καθώς οι αποστάσεις θεωρούνται μικρές για τέτοια multisports και η ένταση θα χτυπήσει κόκκινο!

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές κούρσες με εξαιρετικούς αθλητές και θα μείνουν εντυπωσιασμένοι. Αλλωστε πρόκειται για το μόνο αγώνισμα που «βγαίνει στο δρόμο» και μπορούν να το παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές κατά μήκος της διαδρομής του τρεξίματος, ακόμα και από την παραλία. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα απολαύσουν ένα υπέροχο και συναρπαστικό θέαμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x