Επικαιρότητα

Μετά τις «αγκαλιές» με τον Τραμπ, «εκδρομή μνήμης» του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο

«Διδασκόμαστε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!», έγραψε στα social media ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη σφαίρα του σουρεαλισμού εντάσσεται η πομπώδης επίσκεψη πολυμελούς κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο, τόπο εξορίας και βασανισμού χιλιάδων κομμουνιστών.

«Διδασκόμαστε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», έγραψε στα social media ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας με την απορία για το τι εννοεί κάθε καλόπιστο αναγνώστη. Βέβαια ο ίδιος δηλώνει σε συνεντεύξεις του «κομμουνιστής»...

Ακολούθησε φυσικά ανελέητο τρολάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα, με τους περισσότερους να καυτηριάζουν το γεγονός ότι μετά τους «ύμνους» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «εκδρομή μνήμης» με στόχο να προβάλει στο εσωτερικό του ακροατήριο μια «αριστερή» ταυτότητα.

Η σχετική εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ», με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και του «Left.gr».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, αλλά και ο Νίκος Φίλης.

Ενδεικτικό της σημασίας που απέδωσε η Κουμουνδούρου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής είναι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η μνήμη ως ταυτότητα. Φόρος τιμής σε όλες τις γενιές της "αρχαίας σκουριάς". Συγκίνηση για τη μεγάλη συμμετοχή στην επίσκεψη - προσκύνημα στη Μακρόνησο».

Στη Μακρόνησο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης



Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Ανδρέα Τσεκούρα στο ακορντεόν.

Μετά την αποχώρηση από τη Μακρόνησο οι επισκέπτες επέστρεψαν στο Λαύριο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη και ακολούθησε εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων», στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή.







Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x