Γιώργος Ζαχαριάδης

Μεταγραφές και ΠΑΟΚ για χρόνια καλύτερα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ των μεταγραφών, για τα πασαλείμματα, για το αν θα πρέπει ή όχι να κάνει μεταγραφές το Γενάρη. Χρόνια πολλά.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το αν χρειάζονται οι μεταγραφές, το αν θα πρέπει να προστεθεί έστω και ένας ποδοσφαιριστής στο βασικό της σχήμα, είναι το πρώτο ερώτημα που απασχολεί μια ομάδα, πολύ πριν από την πρώτη μέρα των μεταγραφών.

Στην ουσία, όποιος προγραμματίσει μεταγραφές από το Νοέμβριο ή το προηγούμενο καλοκαίρι για τον Ιανουάριο, μάλλον κάνει λάθος ή όπως το αναφέρει επισήμως ο φίλος μας ο Ντίνος Καλαμπάκος, τον ήπιε…

Διότι η κατρακύλα του ΠΑΟΚ, γι΄ αυτόν πρόκειται, τον έφερε σε θέσεις απόλυτης πτώσης κι όχι ανόδου. Κι αν θα πρέπει να οικοδομήσει κάτι καλύτερο, θα το κάνει χάρη σε μια σειρά από μερικούς αγώνες που στην ουσία δεν τον έφεραν δα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Η διαφορά είναι μεγάλη και αλίμονο αν δεν καθίσει αποτέλεσμα στη Λειβαδιά. Τότε ια γράψει νταμπλ σκορ ο Ολυμπιακός και θα βρεθεί με 17 πόντους μπροστά. Εφόσον νικήσει τον προσφιλή Αστέρα.

Θέλω να πω ότι οι μεταγραφές του Γενάρη ήταν μια ενδιαφέρουσα υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, μόνο που τα ονόματα που αποκτήθηκαν, καλοί ποδοσφαιριστές, δεν έμειναν ποτέ παραπάνω από το επόμενο καλοκαίρι. Έκαναν μια στάση και έφυγαν και στον ΠΑΟΚ έμειναν με την όρεξη.

Φέτος, το θέμα δεν είναι αν χρειάζεσαι μεταγραφές. Όσους κι αν έχεις, όποια θέση κι αν κατέχεις στη βαθμολογία, μεταγραφές μπορούν να γίνουν για να βελτιωθείς ως ένα βαθμό, αλλά, το να αλλάξουν οι ισορροπίες είναι μια άλλη κουβέντα και είναι πολύ… ακριβή. Στην ουσία δεν είναι για να την κάνουμε το Γενάρη, αλλά, συμφέρει να γίνεται το καλοκαίρι, όταν οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές είναι ένας ωκεανός.

Μιλάμε λοιπόν για την αναγκαιότητα του ΠΑΟΚ, στον τομέα των μεταγραφών με βάση… τι θέλει να πετύχει; Να καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι που το έχασε με αποτελέσματα της συμφοράς και που τον έχουν αφήσει πολύ πίσω. Τέτοιες μεταγραφές θα τις βρει. Και για να σας πω την άποψη της ταπεινοφροσύνης μου, δεν τις χρειάζεται για τέτοιο σκοπό, καθότι έχει δείξει, με το βηματισμό που απέκτησε, ότι μπορεί να φτάσει εκεί που θέλει.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει δρόμο μέχρι το τέλος για να φτάσει ακόμη και στη δεύτερη θέση. Υπάρχουν οι δυνατότητες εκτός κι αν επιστρέψει σε εκείνες τις προβληματικές αποδόσεις- αποτελέσματα, που προφανώς δεν ευνοούν τον συγκεκριμένο στόχο.

Αν οι μεταγραφές μπορούν να ενισχύσουν ένα πλάνο που παραθέτει σε κάτι καλύτερο για την επόμενη περίοδο και έρχεται να κουμπώσει σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, με τις μεταγραφές του καλοκαιριού, τότε να το συζητήσουμε. Τότε κάτι φτιάχνουμε και είναι μεγάλο. Και δεν έχει ξαναγίνει στον ΠΑΟΚ.

Προς Θεού! Όταν μιλάμε για μεταγραφές, όχι καμιά δεκαριά αλλάζοντας τα πάντα. Προσθήκες εκεί που πονάς με παίκτες- προσωπικότητες, με μονάδες που θα αλλάξουν ουσιαστικά την ομάδα και θα την κάνουν όσο δυνατή χρειάζεται για ένα πρωτάθλημα. Όχι άλλα πασαλείμματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x