sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Μετρ στην ανάδειξη παικτών ο Ουζουνίδης

Το περσινό θαύμα του Ουζουνίδη ήταν μοναδικό με 29 Έλληνες ποδοσφαιριστές στις τάξεις του Πανιωνίου και τα μεγάλα παράσημα του Έλληνα τεχνικού.

Ο Πανιώνιος αποτέλεσε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας την ομάδα από την αρχή της σεζόν, με παίκτες που σε άλλες ομάδες περίσσευαν, κατόρθωσε να στείλει τους Νεοσμυρνιώτες στα πλέι-οφ.

Του Κώστα Μιαούλη

Ασφαλώς η επιτυχία δεν ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μόνο ενός ανθρώπου, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν εκείνος που κατόρθωσε να διευθύνει μαεστρικά, μια ομάδα, ένα σύνολο, που λειτουργούσε αρμονικά με τους συνεργάτες του. Τον Αντώνη Μανίκα στην κεφαλή του σκάουτινγκ του συλλόγου, αλλά και τους Μπλένταρ Κόλα, και Νίκο Γιάγκου, τους δύο πολύτιμους συνεργάτες του.

Ασφαλώς το hot όνομα που κατάφερε ν’ αναδείξει μέσα από την ομαδική δουλειά ήταν ο Τάσος Μπακασέτας που πέρασε πολλές ώρες επιπλέον προπόνησης πάνω στο σουτ με τον Μπλένταρ Κόλα που τον μύησε στα μυστικά του καλού περιμετρικού σουτ. Ένας ποδοσφαιριστής που ήταν χρόνια στον Αστέρα, δινόταν δανεικός και ουδείς είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περίπτωση του, έκανε μία μεγάλη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης πίστεψε και στον Σωκράτη Διούδη που έκανε μία εξαιρετική χρονιά πέρσι για να επιστρέψει τελικά στην ομάδα από την οποία έγινε γνωστός, στον Άρη.

Η αποκάλυψη Μπουμάλ

Ήταν όμως και ο Ολιβιέ Μπουμάλ που από τα μισά της περσινής περιόδου πήρε τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό, όπως στα χέρια του Ουζουνίδη και των συνεργατών του, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και ο Δημήτρης Χατζηισαϊας που κατέληξε και αυτός στον ΠΑΟΚ στο χειμερινό παζάρι της περασμένης σεζόν. Ο Ουζουνίδης καθιέρωσε τον Καμερουνέζο στο δεξί άκρο της επίθεσης προκειμένου να παίζει με αντίστροφο πόδι και βέβαια να τον καταστήσει μια εξαιρετικά ελκυστική περίπτωση. Άλλωστε, όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, η αναγέννηση του Μπουμάλ, έχει δρομολογηθεί ως μία από τις προτεραιότητες για το νέο προπονητή του «τριφυλλιού».

Παρά τις απώλειες που είχε η ομάδα του Πανιωνίου, δεν πτοήθηκε, αφού έμεινε για επτά αγωνιστικές αήττητος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, για να εξασφαλίσει την θέση του στα πλέι-οφ. Ακόμα μία μεγάλη αποκάλυψη για τον περσινό Πανιώνιο ήταν ο Μανώλης Σιώπης που αποτέλεσε το μηχανάκι, το πνευμόνι των «κυανέρυθρων» στη μεσαία γραμμή με τον παίκτη επίσης να εξαργυρώνει και τις πολύ καλές εμφανίσεις του που συνεχίζονται και φέτος και τον χειμώνα πιθανότατα να συνεχίζει στον Ολυμπιακό.

Η ανάδειξη του Μάνταλου

Βέβαια για τον Ουζουνίδη, η ανάδειξη όλων αυτών των παικτών την περασμένη σεζόν δεν είναι κάτι που έκανε για πρώτη φορά. Ο Πέτρος Μάνταλος χρωστάει πολλά στον Μαρίνο Ουζουνίδη, αφού βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του και η αλήθεια είναι πως από τον καιρό που βρισκόταν στην Ξάνθη ο 48χρονος τεχνικός μονιμοποιήθηκε στην βασική ενδεκάδα.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που πίστεψε ιδιαίτερα στο ταλέντο, αλλά και τον έβαλε να παίξει στη θέση του δεκαριού. Ωστόσο πίστευε πως ο νυν ηγέτης της Ένωσης μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σε διαφορετικούς ρόλους στη μεσαία γραμμή. Άλλωστε έχει δηλώσει πως «ο Μάνταλος έχει τρομερό ποδοσφαιρικό μυαλό». Τεράστια συμβολή έχει και στην ανάδειξη του Θοδωρή Βασιλακάκη, ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές. Επιπλέον το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Ουζουνίδης ήταν προπονητής στην ΑΕΛ εντάχθηκε στο δυναμικό των «βυσσινί» η Δημήτρης Κολοβέτσιος σε ηλικία 18 ετών.

Πάντοτε κοντά στους ποδοσφαιριστές

Για τον Παναθηναϊκό που αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα με πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές, αλλά χωρίς ψυχολογία, η πρόσληψη του Ουζουνίδη θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Είναι προπονητής που πάντοτε βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές και γνωρίζει πως θα πάρει το καλύτερο δυνατό από αυτούς. Συνήθως οι παρεμβάσεις του σε αλλαγές θέσεων παικτών ή αν προτιμάτε η ευελιξία του να προσαρμόζει τους ποδοσφαιριστές στα δικά του πιστεύω αποτελεί ένα από τα μεγάλα του όπλα. Είναι ο προπονητής εκείνος που θα βάλει πάντοτε τους ποδοσφαιριστές κάτω από την ομάδα και θα φτιάξει ένα θετικό οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Κι επειδή αυτές του οι αρετές αποτελούν σημείο αναφοράς απ’ όσες ομάδες πέρασε, αποτελούν ίσως και τον βασικότερο λόγο της πρόσληψης του στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x