Γενικά

Μία Ford Mustang Convertible στα 1.000 πόδια πάνω από το Μανχάταν (video)

Η εμβληματική Ford Mustang απαριθμεί 50 χρόνια πωλήσεων και τι καλύτερο από το να γιορτάσει το γεγονός στην κορυφή ενός εμβληματικού ουρανοξύστη.

Όταν η Ford και οι ιθύνοντες του Empire State Building αποφάσισαν να οργανώσουν μία παρουσίαση της 2015 Mustang convertible στο αίθριο του 86ου ορόφου, η Ford απευθύνθηκε σε μακροχρόνιο, εξειδικευμένο συνεργάτη της για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Σε ένα κόσμο όπου οι μικρές νέες εταιρίες συχνά ποδοπατούνται από καθιερωμένους κολοσσούς, η Ford Motor Company και η DST Industries που εδρεύει στο Romulus, Mich. συνεργάζονται επί έξι σχεδόν δεκαετίες. Το 1965 – τη μοναδική φορά στην 83χρονη ιστορία του Empire State Building που κάποιο άλλο αυτοκίνητο εμφανίστηκε στο αίθριο – η ομάδα της DST εργάστηκε για την παρουσίαση της Mustang convertible.

Την περασμένη εβδομάδα, Ford και DST έφεραν τη νέα Mustang στο Empire State Building για τον εορτασμό των 50 χρόνων πωλήσεων, αλλά και με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως Αυτοκινήτου.
Η νέα Mustang μπορεί να είναι πιο προηγμένη από ποτέ, αλλά μερικές φορές φυσικοί περιορισμοί απαιτούν τεχνικές της παλιάς σχολής για να υλοποιηθεί κάτι.

«Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε αυτό το εγχείρημα στα μέσα Φεβρουαρίου, όλοι γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι κάποιες τεχνικές της παλιάς σχολής θα ήταν απαραίτητες για να φτάσει με επιτυχία αυτό το όχημα στα 1000 και πλέον πόδια πάνω από τους συνωστισμένους δρόμους του Μανχάταν», τόνισε ο George Samulski, manager, design fabrication της Ford Β. Αμερικής.» Κανένας φορητός γερανός δεν μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά από το δρόμο, και o κωνικός πυργίσκος που δεσπόζει στα 400 και πλέον πόδια πάνω από το σχετικά στενό αίθριο καθιστά αδύνατη την προσέγγιση ελικοπτέρου.»

Διαβαστε περισσότερα και δείτε το video στο www.riveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x