Την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας στο Μαϊάμι κατέλαβαν τελικά οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης & Παύλος Καγιαλής, συγκεντρώνοντας 66 βαθμούς ποινής σε σύνολο 10 ιστιοδρομιών. Το Ελληνικό πλήρωμα των 470 παρά το κακό ξεκίνημα κατάφερε να ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του και να βρεθεί για άλλη μια φορά μεταξύ των κορυφαίων σε σύνολο 37 σκαφών.

Οι Έλληνες πρωταθλητές από νωρίς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι ασταθείς καιρικές συνθήκες και οι ασθενείς άνεμοι δεν βοήθησαν το δίδυμο να πιάσει τη γνωστή για τα δεδομένα τους απόδοση, συγκεντρώνοντας στις 4 πρώτες ιστιοδρομίες 65 βαθμούς.

Από την 5η όμως ιστιοδρομία και έπειτα, όταν μάλιστα οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν αρκετά με τους ανέμους να φτάνουν τους 20κόμβους, το ελληνικό δίδυμο απέδειξε ότι είναι γεννημένο για τα δύσκολα.

Με κούρσες 5,3,2,8 και 3 ανέβηκαν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης. Η άνοδος τους όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με εξαιρετική εμφάνιση οι Μάντης - Καγιαλής κέρδισαν την τελευταία κούρσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (medal race) και έτσι σκαρφάλωσαν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης

Ο πίνακας της τελικής βαθμολογίας:
inner

Παναγιώτης Μάντης: «Ήταν ένας αρκετά δύσκολος αγώνας και αυτό φαίνεται από τις βαθμολογίες όλων των πληρωμάτων. Η πρώτη ημέρα έδειξε ότι θα έχουμε μια ρεγκάτα υψηλών βαθμών και άρα το στοίχημα ήταν να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι - κάτι που κάναμε. Δυστυχώς το κακό ξεκίνημα δεν μας επέτρεψε τελικά να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά σίγουρα κρατάμε την καλή μας απόδοση σε συνθήκες υψηλής πίεσης».

inner

Παύλος Καγιαλής: «Σίγουρα ήταν μια γεμάτη και απαιτητική εβδομάδα που νομίζω ότι τελικά έκλεισε με θετικό πρόσημο. Θέλαμε ένα μετάλλιο αλλά δεν είναι εύκολο να κερδίζεις πάντα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα λάθη μας να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας σε συγκεκριμένες συνθήκες».

inner

Ο τελικός απολογισμός των Μάντη - Καγιαλή από την παρουσία τους στο Μαϊάμι μόνο θετικός είναι, καθώς πέρα από την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Ολυμπιονίκες έχουν στις αποσκευές τους το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισαν λίγες ημέρες νωρίτερα συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ