sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια από τα... ίδια στο Μαρακανά!

Τίποτε… καινούργιο δεν θα μας προσφέρει ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το ασύλληπτο 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το sport-fm.gr εξηγεί το γιατί...

Ζευγάρι του… παρελθόντος προκύπτει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση της Γερμανίας με 7-1 επί της Βραζιλίας στον πρώτο νοκ άουτ ημιτελικό της διοργάνωσης. Κι αυτό, γιατί ανεξάρτητα από τον αντίπαλο (Αργεντινή ή Ολλανδία), τα «πάντσερ» (ως Δυτική Γερμανία) έχουν ξαναβρεί αυτές τις ομάδες στον δρόμο για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου. Και τα δύο από τα τρία τους τρόπαια είναι με αυτούς τους αντιπάλους. Από την άλλη, αν έπαιρνε την πρόκριση η «σελεσάο», το ζευγάρι που θα προέκυπτε, θα… εμφανιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η «νασιονάλμανσαφτ», είχε αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης του 1974, που φιλοξένησε κιόλας, την Ολλανδία, φτάνοντας στη νίκη με 2-1 και στην κατάκτηση του τροπαίου. Μπράιτνερ (25’ πεν.) και Μίλερ (43’) ήταν οι σκόρερ των νικητών, ενώ για τους «οράνιε», που μάλιστα είχαν προηγηθεί, είχε σκοράρει ο Νέεσκενς (2’ πεν.).

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, στον τελικό του Μουντιάλ του Μεξικού το 1986, τέθηκε αντιμέτωπη με την Αργεντινή. Αυτή που πανηγύρισε ήταν η «αλμπισελέστε», η οποία νίκησε με σκορ 3-2, χάρη στα τέρματα των Μπράουν (23’), Βαλντάνο (56’) και Μπουρουσάγκα (84’). Η Γερμανία είχε μειώσει αρχικά με τον Ρουμενίγκε (74’) και είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φέλερ (81’).

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται… κρύο και την πήρε από την Αργεντινή το 1990 επί ιταλικού εδάφους. Στον τελικό, τα «πάντσερ» επικράτησαν 1-0, με πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε, πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Αυτό ήταν το τρίτο και τελευταίο τρόπαιο της Γερμανίας. Τι να περιμένουμε στον τελικό της 13ης Ιουλίου στο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο;

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x