Γιώργος Ζαχαριάδης

Μια… επόμενη χρονιά χαμένη για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα ψώνια, τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να έχει χαρακτήρα κι στόχους στην κορυφή κι όχι να αντιμετωπίζει μεμονωμένα κάθε επόμενο αγώνα.

Απέναντι από μια μοναδική ευκαιρία για να περισώσει ό,τι έχει απομείνει, ο ΠΑΟΚ, είτε έχει τον τίτλο φαβορί, είτε δεν τον έχει, δεν έχει περιθώρια υποχώρησης. Αντίθετα, θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να αποδείξει ότι αυτή η ομάδα είχε τα φόντα για κάτι παραπάνω. Όχι για το πρωτάθλημα, αλλά, για να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και χωρίς ανόητες βαθμολογικές απώλειες ότι απέχει από τους άμεσους αντιπάλους.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όλα αυτά φαίνονται ελαφρώς μονότονα και ανούσια αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ πάρει τη θέση που θα τον στείλει στην καλύτερη διοργάνωση, δεν έχει τη διάθεση να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Και αυτό δεν το λέμε εμείς σήμερα ούτε είναι μια πρόβλεψη που δεν στηρίζεται στον… προγενέστερο μεταγραφικό βίο του Ιβάν Σαββίδη και γενικότερα του ΠΑΟΚ. Το απομονώνουμε και προχωρούμε στο εξής:

Αντιλαμβάνομαι –και το ίδιο συμβαίνει με πολλούς από τους οπαδούς της ομάδας- ότι δεν υπάρχει σε κανένα κύτταρο αυτού του ΠΑΟΚ ένα τουλάχιστο που να συζητά αποκλειστικά και μόνο για διακρίσεις. Όπως καλή ώρα συμβαίνει και στα πλέι-οφ, όταν ακούς όλους, μηδενός εξαιρουμένου, να αποφεύγουν να μιλήσουν απευθείας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των αγώνων. Λένε ότι αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δηλαδή, τα τετριμμένα και μέχρι εκεί. Είναι προφανές ότι και δεν επιθυμούν να δεσμευτούν και το σημαντικότερο και πολύ δυσάρεστο, δεν έχουν την αυτοπεποίθηση, τον ενθουσιασμό να ξεκαθαρίσουν από την αρχή ότι δεν θα γίνει καμία απολύτως έκπτωση στον πρώτο και μοναδικό στόχο του ΠΑΟΚ.

Αντιστοίχως, φαίνεται η ίδια λογική πηγαίνει μέχρι τα αποδυτήρια και όλο αυτό μου θυμίζει ομάδα που δεν αποδέχεται τις υποχρεώσεις της ειδικά απέναντι στον κόσμο. Που στο κάτω κάτω της γραφής, είναι απόλυτα φυσιολογικό να περιμένει το καλύτερο, έστω κι από αυτό που απομένει για τη φετινή σεζόν. Και μετά, το καλύτερο για την επόμενη. Γιατί βαρέθηκαν όλοι. Και μικροί και μεγάλοι. Και αυτό αντικατοπτρίζεται από την ισχνή παρουσία στο γήπεδο, στη διάρκεια μιας ακόμη χαμένης περιόδου.

Και ξέρετε από ποια άποψη είναι χαμένη:

Από το γεγονός ότι και πάλι το καλοκαίρι, αυτή η ομάδα θα βγει για ψώνια. Και το καλάθι θα πρέπει να γεμίσει μέχρι πάνω για να φτιάξει ομάδα. Ξεκινώντας από τον προπονητή και ένα σωρό ποδοσφαιριστές για να καλύψουν κενά. Και λέω εγώ: όχι να καλύψουν τα κενά. Να αλλάξουν τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα τις ισορροπίες στον ελληνικό χώρο και να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να φτάσει σε επιτυχίες εκτός Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x