Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μία ισοπαλία, ένας νικητής, ένας ηττημένος

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως από αυτή την ισοπαλία μπορεί προσωρινά να βγήκε χαμένη κατά δύο πόντους η Τσέλσι, αλλά ουσιαστικά έστειλε ένα μήνυμα υπεροχής σε όλους τους άλλους.

Yπάρχει ισοπαλία που να αφήνει νικητή και ηττημένο; Αν ναι, τότε η κλασική της εκδοχή ήταν αυτό το 1-1 με το οποίο τελείωσε το παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ». Φυσικά αν κάποιος αναλύσει τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, μοιάζει και είναι ένα δίκαιο σκορ. Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως εξελίχτηκε η βραδιά, έμοιαζε σαν να είχε νικήσει αφού κατόρθωσε στο πιθανώς καλύτερο φετινό της παιχνίδι να αποσπάσει έστω και στο τέλος κάτι.

Για την πιο ώριμη Τσέλσι των τελευταίων ετών, όμως, έτσι όπως της ξέφυγε η νίκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφήνει μία πικρή γεύση όπως μία ήττα. Ρεαλιστικά πάντως έφυγε από τη βορειοδυτική Αγγλία με έναν πόντο σε μια δύσκολη έδρα και με ενισχυμένη την αυτοπεποίθηση πως αυτό το πρωτάθλημα πολύ δύσκολα μπορεί να της γλιστρήσει από τα χέρια.

Παρόλα αυτά όταν ισοφαρίζεσαι σε εκείνο το χρονικό σημείο ενώ ένιωθες πως το ματς είναι δικό σου, είναι πολύ πιο λογικό στο τέλος της ημέρας να σου μένει αυτή η κενή αίσθηση όπως όταν έχεις ηττηθεί σε ένα ματς. Το ίδιο είχε συμβεί και στο «Etihad», όταν και πάλι η Τσέλσι ήταν μπροστά στο σκορ με τη Σίτι, αλλά την ισοφάρισε ο Φρανκ Λαμπάρντ. Πάντως η ομάδα του Μουρίνιο έχει τεράστιες δυνατότητες. Ο τρόπος που αναπτύσσεται, που αλλάζει την μπάλα αλλά και που αμύνεται δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος από οποιαδήποτε ομάδα στο νησί και παρ' ότι είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο και πολλές φορές μεγαλύτερες βαθμολογικές διαφορές από αυτές έχουν καλυφθεί στην Αγγλία, όλα δείχνουν πως η ομάδα του Λονδίνου προβάρει το στέμμα!

Για τη γηπεδούχο ομάδα αυτό ήταν το πιο γερό τεστ μέχρι τώρα. Μια Γιουνάιτεντ που δέχεται πολύ εύκολα το γκολ στη φετινή χρονιά έκανε ένα πολύ σωστό παιχνίδι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που είχε να αντιμετωπίσει! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά γύρισε τα ρολόγια πίσω και έμοιαζε και πάλι ο σέντερ φορ που πάνω του χτίστηκε το οικοδόμημα της Τσέλσι! Πέτυχε ένα γκολ με κεφαλιά που έμοιαζε αρκετά με εκείνο που κράτησε την Τσέλσι ζωντανή στον τελικό του Μονάχου εναντίον της Μπάγερν το 2012! Επίσης ήταν η συνολική του εικόνα τέτοια, όταν ταλαιπωρούσε την άμυνα της Γιουνάιτεντ δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να μπουν στην περιοχή, που σε έκαναν να τον θαυμάσεις για πολλοστή φορά! Η απουσία του Ντιέγκο Κόστα δεν φάνηκε και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο εύσημο αυτή τη στιγμή για τον Ντρογκμπά! Απέδειξε έμπρακτα πως δεν γύρισε τιμής ένεκεν, αλλά επειδή ακόμη μπορεί να προσφέρει!

Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές του Φαν Χάαλ έκαναν το πιο μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι τους, σε μία σεζόν που μέχρι τώρα δεν ήταν κάτι αξιομνημόνευτο. Για τη Γιουνάιτεντ το ότι κατάφερε με το γκολ του Φαν Πέρσι να γλιτώσει στο 94' τη διαφαινόμενη ήττα αποτελεί ένα δείγμα γραφής και της ξαναδίνει κάτι από τη χαμένη αίγλη, πως ποτέ δεν παρατάει τα παιχνίδια!

Για την Τσέλσι που κρατούσε με αυτή τη νίκη τη δυνατότητα να ξεφύγει οκτώ βαθμούς της Σίτι στη βαθμολογία, δεν θα μπορούσε να ήταν πανηγυρικό το κλίμα, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε με την εμφάνισή της πως αυτός ο τίτλος είναι δικός της! Εγραφα στο England365.gr το Σάββατο πως το παιχνίδι μοιάζει κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία... ωστόσο δεν υπολόγιζα πως μπορεί να συμβεί με τόσο δραματικό τρόπο.

Σε τελική ανάλυση, σε μία μέρα που η Τσέλσι έβγαλε το καλό της πρόσωπο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι σχεδόν εξάντλησαν τα περιθώριά τους, αντιλαμβανόσουν πόσο πιο μπροστά βρίσκεται όχι μόνο από τη Γιουνάιτεντ, αλλά από όλους τους αντιπάλους της η αρμάδα του Μουρίνιο!

Και από αυτή την ισοπαλία μπορεί προσωρινά να βγήκε χαμένη κατα δύο πόντους η Τσέλσι, αλλά ουσιαστικά έστειλε ένα μήνυμα υπεροχής σε όλους τους άλλους!

Όσο για τον Φαν Χάαλ, διαπίστωσε πιθανότατα πως η ομάδα του ακόμη θέλει πολλή δουλειά, αλλά τα δείγματα αντίδρασής της απέναντι σε έναν πολύ ανώτερο αντίπαλό της τονώνουν την εμπιστοσύνη πως κάτι καλό φτιάχνεται μετά την περσινή καταστροφική σεζόν! Μπορεί οι βαθμοί να μην το δείχνουν, αλλά η εικόνα ήταν τέτοια που έδωσε ένα στίγμα πως οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x