Γιώργος Ζαχαριάδης

Μια παγίδα και μερικά συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ και τους... σχεδόν δεύτερους, τον Λουτσέσκου που δεν θέλει να ρισκάρει παίζοντας με μικρούς.

Οι παγίδες που κρύβουν παιχνίδια σαν αυτό με τον Εργοτέλη, στο θεσμό του κυπέλλου είναι μια ιστορία που περνά μπροστά από τα μάτια μας πολύ συχνά. Σχεδόν κάθε χρόνο, υπάρχει ένα τουλάχιστο θύμα, μια μεγάλη ομάδα που μένει εκτός κυπέλλου επειδή μια μικρότερης κατηγορίας, την είδε Μπαρτσελόνα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
Zahariadis@hotmail.com


Ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη δεν ήταν ακριβώς ο ΠΑΟΚ που μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι μια και καλή από νωρίς και να το διαχειριστεί σχεδόν όπως πριν από μερικές εβδομάδες, όταν καθάρισε σαν αυγό τον ΟΦΗ.

Ήταν μια καινούργια ομάδα. Νέα σύνθεση. Από τις συνθέσεις που κατηγορείται συχνά ο Λουτσέσκου, κι όχι αδίκως, ότι τις μπερδεύει και μαζί μπερδεύεται κι ο ίδιος και οι παίκτες κι όλοι μαζί δεν έχουν μια κατεύθυνση.

Με τον Εργοτέλη, δεν μπορείς να πεις ότι... σκότωσε το θηρίο, αλλά, επειδή οι Κρητικοί έχουν μια ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια και ορισμένα ισχυρά χαρακτηριστικά στο ρόστερ τους, τους υπολογίζεις και τους σέβεσαι.

Σε ορισμένα σημεία ο ΠΑΟΚ τους υπερεκτίμησε και σε συνάρτηση με μια... βαρεμάρα, το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το προβλεπόμενο.

Σε αυτά τα συγκεκριμένα σημεία της περιόδου, με το κυπελλο και τις μικρότερες ομάδες, σημασία έχει να μην πληγώνεσαι και να αναδεικνύεις όσα καλύτερα στοιχεία διαθέτουν οι δευτεράντζες.

Κάτι τέτοιο όχι ότι συνέβη σε μεγάλο βαθμό κερδίζοντας τον Εργοτέλη με το 1-2, αλλά είναι καλό που ορισμένοι ποδοσφαιριστές συμμετέχουν και αποκτούν βηματισμό μέσα από επίσημα παιχνίδια.

Βέβαια, είναι προφανές ότι ο Λουτσέσκου δεν θα τολμήσει ποτέ να χρησιμοποιήσει παίκτες από το γκρουπ των μικρότερων για να αποδείξει ότι εκτιμά όσα ξοδεύονται εδώ και χρόνια για τις υποδομές. Θα είναι επιφυλακτικός και δεν πρόκειται δυστυχώς να κάνει αλλαγές για να αναδείξει κάποιο νέο πρόσωπο.

Κατά τα άλλα δεν είδαμε κάτι καινούργιο από τον Χατσεριντι. Και για ποιο λόγο άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν είναι παίκτης που αποτελεί προτεραιότητα για τον Λουτσέσκου και μου φαίνεται πολύ λογικό.

Ο Μπισεσβαρ λύνει και δένει, ο Ελλάδα Καντουρί... το /χει, αλλά λείπουν άλαλα πράγματα για να είναι μόνιμος και ο Ακπομ, αν είχε χρονο και χώρο, θα ήταν άλλος παίκτης κι όχι συμπληρωμα για το κύπελλο, όταν λείπουν οι διεθνείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x